3.10.20

Μάσκες και στους ανοικτούς χώρους στη Ρώμη...












 Σε συναγερμό το Παρίσι...

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Ιταλία και Γαλλία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις με τα κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα να προκαλούν ανησυχία.

Στη... ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, από σημερα, Σάββατο (03/10), θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους. Εξαιρούνται από το μέτρο τα παιδιά μέχρι 6 ετών και οι ενήλικες με χρόνιες παθήσεις ασύμβατες με την χρήση μάσκας.

Το κύμα ανησυχίας μεγαλώνει και στο Παρίσι και τα κοντινά του προάστια που δεν αποκλείεται να βρεθούν ενώπιον νέων αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα (05/10). Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο ιδιοκτήτες εστιατορίων και εργαζόμενοι στάθηκαν σήμερα μπροστά από τα καταστήματά τους φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και χτυπώντας μαγειρικά σκεύη, για να ζητήσουν από τη γαλλική κυβέρνηση να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς.


Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι η περιοχή του Παρισιού θα τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού Covid-19 από την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων φοβούνται για το ενδεχόμενο να κληθούν να κλείσουν εντελώς τα καταστήματά τους, ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστικό «λουκέτο» των επιχειρήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: