11.10.20

Ανεξέλεγκτη η πανδημία στη Γαλλία...












...που μετρά νέο ρεκόρ κρουσμάτων...
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία, καθώς η κατάσταση όσον αφορά τη νόσο Covid-19 επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από τον κορονοϊό στη Γαλλία ξεπέρασε κατά πολύ τις...
26.000 μέσα σε μια μέρα, για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν 26.896 νέες μολύνσεις, οι οποίες αυξάνουν σε 718.873 τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας. Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 54 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε 32.684.

Η ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στη Γαλλία οδήγησε τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να προαναγγείλει αυστηροποίηση των περιορισμών, προειδοποιώντας πως «δεν βρισκόμαστε σε κανονικούς καιρούς, ούτε και θα βρεθούμε για αρκετούς μήνες ακόμη».


Η αύξηση των κρουσμάτων έχει αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας. Οι υγειονομικές αρχές του Παρισιού έδωσαν εντολή στα νοσοκομεία να ενεργοποιήσουν μέτρα έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό αρρώστων με Covid-19, που καλύπτουν ήδη το 40% των διαθέσιμων κλινών στις εντατικές. Στο πλαίσιο αυτό, προστίθενται επιπλέον κρεβάτια, αναβάλλονται οι μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, οι μη ασθενείς από τον ιό διακομίζονται αλλού ή παίρνουν νωρίτερα εξιτήριο αν είναι εφικτό, ανακαλούνται οι άδειες προσωπικού και αναζητείται βοήθεια από εθελοντές.

Εκτός από το Παρίσι και τη Μασσαλία, οι πόλεις Λιόν, Λίλη, Γκρενόμπλ και Σεντ Ετιέν έχουν τεθεί σε ύψιστο υγειονομικό συναγερμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: