23.10.20

Κατά φαντασίαν ανιδιοτελείς...


Παντελής Μπουκάλας

Συγκινητική και αξιέπαινη η διπλή απόφαση των επιχειρηματιών της υγείας: Αφενός να προσφέρουν δωρεάν στην πολιτεία τις μισές κλίνες εντατικής θεραπείας των κλινικών και των νοσοκομείων τους. 

Και αφετέρου κάθε μεγάλη ιδιωτική μονάδα να... εφημερεύει ανά δεκαήμερο, ώστε να ανακουφίζεται μερικώς το δημόσιο σύστημα υγείας από την πίεση, εξοντωτική για όλο το προσωπικό των νοσοκομείων.

Συγκινητική και αξιέπαινη η απόφαση των ιδιοκτητών λεωφορείων να αρνηθούν την τιμή που τους πρόσφερε το υπουργείο Συγκοινωνιών. «Οχι», φέρονται ειπόντες. 
«Είναι πολλά, πάρα πολλά, τα 34 χιλιάρικα ευρώ ανά έτος για καθένα από τα τριακόσια λεωφορεία των ΚΤΕΛ που θα συμπράξουν με τον ΟΟΣΑ στους αθηναϊκούς δρόμους, μήπως και πάψουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να λειτουργούν σαν μέσα μαζικής μετάδοσης, όπως με προσφυή σαρκασμό έχει γραφτεί. 

Και τα είκοσι αρκούν. Τα υπόλοιπα ας δαπανηθούν για να παραγγελθούν μάσκες για τα μαθητάκια. Τρακόσια επί δεκατέσσερα μας κάνει 4.200.000 ευρώ. Κάτι είναι κι αυτά».

Μα ιδού που τουλάχιστον τα δύο εκατομμύρια θα τα γλιτώσουμε, και θα μπορέσουμε να τα δαπανήσουμε για αντισηπτικά. Διότι και οι νεόφυτοι επιχειρηματίες μασκοποιητές πήραν συγκινητική και αξιέπαινη απόφαση: Τα 6,2 εκατομμύρια ευρώ (το κονδύλιο δηλαδή με το οποίο ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος θέλησε να ρουμπώσει τον μονίμως γκρινιάρη ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντάς του τι εστί κοινωνική πολιτική) «είναι πολλά», φέρονται ειπόντες. «Πάρα πολλά. 

Διότι ακόμα κι αν προσθέσουμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και καθαριστές-καθαρίστριες, ο αριθμός των δικαιούχων (δύο υφασμάτινες μάσκες ο καθένας) δεν ξεπερνάει το ενάμισι εκατομμύριο». 

«Αν διαιρέσουμε το 6,2 με το 1,5», συνέχισαν οι ανιδιοτελείς, «προκύπτει ότι το υπουργείο Εσωτερικών θέλει να μας δώσει 4,2 ευρώ για δύο μάσκες, όταν στη λιανική ο γονιός τις βρίσκει με 1-1,5 ευρώ τη μία. 

Αποποιούμαστε λοιπόν το μισό υπερκέρδος μας, γιατί η πατρίδα χειμάζεται». Κι ας έχει και ο Οκτώβριος γνωρίσματα καλοκαιριού. Ακόμα και στον περίφημο Φονιά της Σαμοθράκης το νερό στις βάθρες έχει ακόμα υποφερτή θερμοκρασία. 

Κι έτσι μπόρεσε ο άοκνος πρωθυπουργός μας να ρίξει μια σαββατοκυριακάτικη βουτιά, για να μας πείσει να γίνουμε φθινοπωρινοί κολυμβητές, να βρούμε την υγειά μας. 

Συγκινητική τωόντι και αξιέπαινη η απόφασή του να ζητήσει εμπράκτως συγγνώμη από τους Σαμοθρακιώτες, που το νησί τους είχε μείνει πέρυσι κοντά δυο βδομάδες αποκλεισμένο. Οχι, όχι τον χειμώνα. Αύγουστο μήνα. Κατακαλόκαιρο...

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: