23.10.20

Μέχρι κι ο Πέτσας πήρε αποστάσεις από τον Άδωνη...


Η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη με την οποία συνέδεσε το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο έξω από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την δίκη της Χρυσής Αυγής με την αύξηση των κρουσμάτων έκανε τον... Αλέξη Τσίπρα να σχολιάσει σκωπτικά ότι «το αίμα νερό δεν γίνεται». 

Όμως, τον υπουργό Ανάπτυξης άφησε ακάλυπτο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την «ιδεολογικοποίηση» της πανδημίας. Και ο Πέτσας, καίτοι απέφυγε να «αδειάσει» άγαρμπα τον υπουργό Ανάπτυξης, κράτησε σαφείς αποστάσεις: «Άκουσα, χθες (σ.σ. προχθές) τη συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη. Αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία, τα οποία επισήμανε για την αύξηση των κρουσμάτων. 

Γιατί και στην Αττική υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ιδίως χθες. Δεν συνέδεσε την αύξηση σε όλη την Επικράτεια με το θέμα αυτό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αύξηση των κρουσμάτων, είτε στη Δυτική Μακεδονία, είτε στην Κεντρική Μακεδονία, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, έχει να κάνει περισσότερο με θέματα εφησυχασμού και χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων γενικότερα στον πληθυσμό. Άρα, είναι διττή η απάντηση: 

Ναι, χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, όταν υπάρχουν εστίες ενδεχόμενης υπερμετάδοσης, όπως αυτή στην οποία αναφερθήκατε. Από την άλλη, δεν πρέπει να αποσπά αυτό την προσοχή μας, από τη μάχη που δίνουμε σε όλα τα μέτωπα ενάντια στον εφησυχασμό. Επαναλαμβάνω ότι αυτός είναι ο βασικός κίνδυνος», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Και… όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: