28.10.20

Τζίφος η... «παρέλαση» ακροδεξιών στο Ηράκλειο...


 Το αρχικό ραντεβού, ήταν στην περιοχή της Ανάληψης κοντά στην ομώνυμη εκκλησία, όπου σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αποδίδονταν και τιμές στον... «ήρωα» Κωνσταντίνο Κατσίφα. 
Οι λιγοστοί υπερπατριώτες που συγκεντρώθηκαν στο σημείο τελικά «ηττήθηκαν» όχι από τον εχθρό αλλά... από τη δυνατή βροχή και αντί για παρέλαση αποφάσισαν να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. 

Προς στιγμή σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία καθώς στην περιοχή της Λεωφόρου Δημοκρατίας σημειώθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο. Τελικά οι λιγοστοί συμμετέχοντες έφτασαν στην Πλατεία Ελευθερίας όπου προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. 

Εκεί επιβλήθηκαν και πρόστιμα από την αστυνομία. Συγκεκριμένα σε τρία άτομα, φερόμενους ως διοργανωτές της εκδήλωσης επιβλήθηκε πρόστιμο 3000 ευρώ (στον καθένα) ενώ σε ακόμα 10 περιπτώσεις επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας καθώς βρίσκονταν σε χώρο με συνωστισμό. 


Για άλλη μια φορά πάντως η συμμετοχή σε αντίστοιχου είδους «πατριωτικά καλέσματα» ήταν μηδαμινή με τους πολίτες να αντιλαμβάνονται τα πραγματικά κίνητρα των διοργανωτών.

 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: