3.10.20

Οι μολυσμένοι...












... με κορωνοϊό στον κύκλο του Τραμπ...
Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Μελάνια, η λίστα των μολυσμένων στον περίγυρό του ολοένα και αυξάνεται.

Τελευταίο κρούσμα στον κύκλο του Αμερικανού προέδρου, ο... Μπιλ Στέπιεν, ο επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Στέπιεν ταξίδεψε προς και από το Κλίβελαντ με τον Τραμπ και μία ακόμα σύμβουλο, τη Χόουπ Χικς, που επίσης διαγνώσθηκε θετική στην Covid-19, για την τηλεμαχία που έγινε την Τρίτη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, ο γερουσιαστής Τομ Τίλις, ο οποίος είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο κατά την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ποιο πρόσωπο επέλεξε για να καταλάβει την έδρα στο Ανώτατο Δικαστήριο που άφησε κενή ο θάνατος της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, έγινε ο δεύτερος πολιτικός ο οποίος γνωστοποίησε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Οπως και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, ο πρώτος που ανακοίνωσε πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό, ο Τίλις είναι μέλος της επιτροπής δικαστικών υποθέσεων της Γερουσίας, που θα πρέπει να εγκρίνει τον διορισμό της Ειμι Κόνι Μπάρετ προτού διεξαχθεί ψηφοφορία στην ολομέλεια. Αρκετά μέλη της επιτροπής παρέστησαν στην εκδήλωση το Σάββατο.

Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Νοτρ Ντέιμ, ο Τζον Τζένκινς, που παρέστη επίσης στην εκδήλωση, ανακοίνωσε επίσης ότι διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί.

Παράλληλα και η πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κονγουέι έκανε γνωστό πως έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό και τέθηκε σε απομόνωση.

Την ίδια ώρα, αρνητικοί στο τεστ κορωνοϊού βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, η κόρη του Αμερικανού προέδρου Ιβάνκα Τραμπ, η δικαστής Έιμυ Κόυνυ Μπάρρετ, ο πολιτικός αντίπαλος του Τραμπ Τζο Μπάιντεν και ο αρχηγός του επιτελείου του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: