3.10.20

Ξεπέρασαν τους 400 οι νεκροί...



 








...αρνητικά τα πρώτα τεστ απ' το γηροκομείο στην Καρδίτσα...
Ανεξέλεγκτη παραμένει η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καθώς τους 402 έφτασαν οι νεκροί του νέου κορονοϊού, ενώ εντείνεται η ανησυχία για το νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Τελευταία θύματα της κρίσης είναι... μία μεσήλικη και τρεις ηλικιωμένες γυναίκες, που κατέληξαν από χθες. Μία 85χρονη και μία 90χρονη κατέληξαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μία 87χρονη στο ΝΙΜΤΣ και μία 49χρονη στο ΑΧΕΠΑ.

Συνολικά οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις ανέρχονται σε 19.346, αφού χθες καταγράφηκαν ακόμα 460, εκ των οποίων 207 στην Αττική και 26 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.


Επίσης, χθες, νέος συναγερμός σήμανε σε ακόμα μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, αυτή τη φορά στην Καρδίτσα, όπου εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, και οι πέντε ασθενείς του Covid-19 είναι εργαζόμενοι του γηροκομείου (ο διευθυντής, ο ιερέας, δύο νοσηλεύτριες και μία κοινωνική λειτουργός), ενώ αρνητικοί στα πρώτα τεστ ήταν οι φιλοξενούμενοι.

Η δομή πλέον βρίσκεται σε καραντίνα και λειτουργεί με προληπτικό ασφαλείας. Τις επόμενες μέρες αναμένονται οι επαναληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 

Σε ό,τι αφορά τη δομή ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έφτασε το πρωί για να παραλάβει έναν 66χρονο άνδρα με ύποπτα συμπτώματα και να τον μεταφέρει στο «Αγία Όλφα». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φιλοξενούμενος είχε υποβληθεί τρεις φορές σε τεστ για τον Covid-19 αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Από τα 47 άτομα, που προσβλήθηκαν από τον ιό στη συγκεκριμένη δομή, οι 42 τρόφιμοι έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ οι 5 εργαζόμενοι παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. 

Σε κατ' οίκον περιορισμό βρίσκεται και εργαζόμενος του νοσοκομείου Φλώρινας που νόσησε. Αναμένεονται τα αποτελέσματα των ιχνηλατίσεων των επαφών του τόσο εντός του νοσοκομείου με εργαζόμενους και ασθενείς όσο και εκτός με άλλους κατοίκους της περιοχής.

Ανησυχία επικρατεί στην περιοχή, αφού έγινε γνωστό ότι δεκάδες από τα 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Πέλλας είχαν καταγωγή από την πόλη της Φλώρινας. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για περίπου 50 άτομα που μεταφέρονταν στο εργοστάσιο καθημερινά με λεωφορείο της εταιρείας.

Τέλος, ενας τραυματιοφορέας του νοσοκομείου ΚΑΤ διαγνώστηκε την Παρασκευή θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου β' ορόφου (8 αιθουσών), επαφές του τραυματιοφορέα.

Όπως ανακοινώθηκε, ενεργοποιήθηκε άμεσα η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και ξεκίνησε η ιχνηλασία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Ελήφθησαν δείγματα από 100 άτομα (προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων) και θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όλα τα δείγματα βγήκαν αρνητικά.

Τονίζεται ότι το νοσοκομείο ΚΑΤ εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες εφημέρευσης και τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: