14.10.20

Μήνυμα Μάας σε Αθήνα και Λευκωσία να μην επιμείνουν σε κυρώσεις...


Έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα προς την Αθήνα και την Λευκωσία να μην... επιμείνουν στην ενεργοποίηση κυρώσεων κατά της Τουρκίας στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο φέρεται να μετέφερε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. 

 Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στις συναντήσεις που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα αλλά και με τον Κύπριο ομόλογο του στη Λευκωσία επανέλαβε τα περί διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, λέγοντας ότι κατανοεί τον “θυμό” για την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, δίχως, όμως, να κάνει οιαδήποτε νύξη για μέτρα κατά της Τουρκίας. 

 Μεταξύ άλλων συγκεκριμένα ανέφερε: «μας προκάλεσαν εξαιρετική έκπληξη όσα είδαμε τις τελευταίες ημέρες από την τουρκική πλευρά, τόσο το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια όσο και το γεγονός ότι το Oruc Reis απέπλευσε εκ νέου. 

Όλα αυτά αντίκεινται στο πνεύμα όσων συμφωνήσαμε, δηλαδή σε κλίμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης να προσπαθήσουμε με διπλωματικά μέσα να αποκλιμακώσουμε την ένταση της διαμάχης.» Γι’ αυτό έχω μεγάλη κατανόηση αν τώρα στην Αθήνα επικρατεί όχι μόνο έκπληξη, αλλά και θυμός, καθώς εκ νέου -δεν είναι η πρώτη φορά- με προκλήσεις από την τουρκική πλευρά όσα είχαμε δρομολογήσει κατ’ αρχάς διακόπηκαν. 

Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να σας πω ότι στη βάση των αποφάσεων που ελήφθησαν στο Συμβούλιο θεωρώ ότι έχουμε μόνο μία δυνατότητα, η οποία είναι ο διάλογος, για να οδηγηθούμε σε κάποια αποτελέσματα». .. 

 Πηγή:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: