9.10.20

Ανησυχητική η κατάσταση στη Γερμανία...


Δεν αποκλείουν μια ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού... 

 «Ενδέχεται τα νέα κρούσματα, στη Γερμανία, να ξεπεράσουν ημερησίως τα... 10.000», προειδοποιεί ο Λόταρ Βίλερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ , ενώ σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε «Ανησυχητική την κατάσταση», καθώς υπάρχει ανοδική τάση των νέων κρουσμάτων και τόνισε την αναγκαιότητα τήρησης των κανόνων υγιεινής και απόστασης. Από 2.828 προχθές ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού αυξήθηκε χθες στα 4.058 άτομα.

 Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό νέων ασθενών εντός 24 ωρών από τις αρχές Απριλίου. Ενώ, δεν αποκλείουν μια ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού, καθώς τους κρύους μήνες του χρόνου οι άνθρωποι θα παραμένουν περισσότερο σε κλειστούς χώρους όπου ο κορωνοϊός διαδίδεται πολύ πιο εύκολα. Τεστ για τους εγχώριους τουρίστες, ζητούν 11 από τα 16 γερμανικά κρατίδια, ενόψει των σχολικών διακοπών του φθινοπώρου, τα οποία να μην είναι παλαιότερα από 48 ώρες, για όσους παραθεριστές έρχονται από περιοχές και πόλεις της Γερμανίας με υψηλό ρίσκο.

 Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται περιοχές όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 50 άτομα ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών. Πόλεις όπως το Χάμ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το Έσλινγκεν στη Βάδη Βυρτεμβέργη και τέσσερεις περιοχές του Βερολίνου έχουν ξεπεράσει αυτό το όριο ενώ πόλεις όπως η Κολωνία και η Φρανκφούρτη βρίσκονται πολύ κοντά. 

 Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ο κορωνοϊός μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά εντός της Γερμανίας, ενώ, μόνο το 8% των νέων κρουσμάτων αφορά ανθρώπους που έρχονται άρρωστοι από το εξωτερικό... 

 Πηγή DW

Δεν υπάρχουν σχόλια: