23.10.20

Πώς η ΕΛΑΣ έχασε τον Χρήστο Παππά...


...ενώ ήταν στα «5-6 μέτρα κοντά»...

BINTEO

Άλλη μία «μαύρη σελίδα» γράφτηκε για την Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, καθώς κατάφεραν – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να χάσουν μέσα από τα χέρια τους τον Χρήστο Παππά, την... ώρα που όλη η Ελλάδα ήταν εν αναμονή της απόφασης του Εφετείου.

Δηλαδή, ενώ άπαντες ξέραμε ότι από μέρα σε μέρα η δίκη φτάνει στο τέλος της και το πιθανότερο σενάριο ήταν η ηγετική ομάδα να πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, οι Αρχές έχασαν τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Και λέμε έχασαν γιατί προφανώς βρισκόταν υπό την επιτήρηση της Αστυνομίας, όπως άλλωστε είχε παραδεχθεί και ο Σταύρος Μπαλάσκας της ΠΟΑΣΥ. «Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους Χρυσαυγίτες. Με το που θα δοθεί εντολή οι αστυνομικοί θα είναι στο διπλανό τοίχο», έλεγε χαρακτηριστικά και γελούσε όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν υπάρχει περίπτωση κάποιος εξ αυτών να διαφύγει. «Ούτε μια στο τρισεκατομμύριο» υπογράμμιζε.

Την Παρασκευή ο ίδιος ο Σταύρος Μπαλάσκας, πολύ πιο σοβαρός στον τόνο του, μίλησε για κενό στην επιχείρηση που στήθηκε. «Η επιχείρηση που στήθηκε ενδεχομένως να είχε κάποιο μικρό κενό. Προσωπικά εκπροσωπώ τους αστυνομικούς και δεν καλύπτω τίποτα και κανέναν, όταν κάνει κάποιος λάθος πρέπει να το πληρώσει. Υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες», είπε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ.

Παραδέχθηκε δε, πως οι αστυνομικοί που έπρεπε να τον παρακολουθούν, είχαν επιφορτιστεί με τον ρόλο αυτό μέρες πριν την αναζήτησή του. Είπε πάντως πως δεν μπορεί να γνωρίζει επιχειρησιακές λεπτομέρειες «που δεν μπορούν να απασχολούν τον συνδικαλιστικό τομέα».

«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και ο καθένας έχει την ευθύνη του», συνέχισε ο ίδιος σχολιάζοντας το επιχειρησιακό φιάσκο των τελευταίων ωρών...

Μανώλης Καλουδάς

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: