28.10.20

Στην Κομισιόν ο πτωχευτικός νόμος...


Μπορεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας να είναι πλέον νόμος του κράτους και να έχει πάρει τον δρόμο για την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ωστόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ η μάχη δεν… έχει τελειώσει: 

αντιθέτως, ο... ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης φέρνει το θέμα στην Κομισιόν, ζητώντας με ερώτησή του από την επιτροπή να πάρει θέση «σε ένα ζήτημα που φέρνει την Ελλάδα σε διάσταση τόσο με την πολιτική βούληση των Κρατών Μελών αλλά και της ίδιας της Επιτροπής για σεβασμό του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, όσο και με διακηρυγμένες αρχές και θέσεις των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ.». 

«Όλα αυτά» υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής, «αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς η βίαιη μεταρρύθμιση που σημαίνει το τέλος της προστασίας για την πρώτη κατοικία στην Ελλάδα έρχεται σε μια στιγμή που και η χώρα μας, όπως όλος ο πλανήτης, δοκιμάζεται από τη φονική πανδημία αλλά και από τις οικονομικές της επιπτώσεις. 

Σε μια στιγμή που θα περίμενε κανείς το κράτος να γίνει πιο παρεμβατικό προς στήριξη των ευάλωτων και όχι να τους εγκαταλείπει και να τους μετατρέπει με τις νέες ρυθμίσεις σε βορά των τραπεζών!», τονίζει στην ερώτησή του. 

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως «είναι η στιγμή η Ευρωπαϊκή Ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι σε Ευρωπαίους πολίτες που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο με την πανδημία γύρω μας σε πλήρη εξέλιξη και να αποδείξει αν έχουν πραγματικό βάρος οι διακηρύξεις της ή αν είναι μόνο μεγάλα λόγια που θέλουν να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο πολιτικών που στρέφονται κατά της Κοινωνίας, κατά της ίδιας της Ευρώπης»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: