22.10.20

Aύριο η τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής...


...για την πρώτη κατοικία... 

 Αύριο το απόγευμα θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά του... υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που κατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το ζήτημα της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

 Κατόπιν εισήγησης της κυβέρνησης η συζήτηση θα αρχίσει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και θα ολοκληρωθεί το αργότερο τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Πριν την ψηφοφορία θα τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί καθώς και ο ίδιος ο κ. Σταϊκούρας. 

Υπενθυμίζεται ότι βάση του Συντάγματος αλλά και του Κανονισμού της Βουλής η πρόταση μομφής γίνεται δεκτή μόνο εάν υπερψηφισθεί από την απόλυτη πλειοψηφία (τουλάχιστον 151 βουλευτές). 

Γεραπετρίτης: Καταχρηστική η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ 

 Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στηλίτευσε την πρόταση μομφής κατά του κ. Σταϊκούρα καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι άσκησε με καταχρηστικό τρόπο αυτό το δικαίωμα. 

Μάλιστα, διαμαρτυρήθηκε για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση λίγη ώρα πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τον Κορονοϊό και εν μέσω της κλιμάκωσης των ελληνο-τουρκικών. «Η ελληνική κυβέρνηση είναι πάντα διαθέσιμη στον κοινοβουλευτικό διάλογο» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και σημείωσε ότι θα δώσει τις απαιτούμενες απαντήσεις τις επόμενες ημέρες... 

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: