22.9.20

Ούτε ο Άδωνις… φοβάται τη Θεία Κοινωνία...


Εξαιρετική ανοχή έδειξε στο θέμα της Θείας Κοινωνίας ο Άδωνις Γεωργιάδης, που όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε από την μετάληψη του Γιώργου Κουμουτσάκου, αλλά αποσυνέδεσε το... εν λόγω μυστήριο της Εκκλησίας από την εξάπλωση του κορονοϊού. 

«Αν είχα πειστεί ότι είναι αληθές (σ.σ. ότι μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας ο κορονοϊός), δεν θα δίσταζα για μέτρα και είμαι σίγουρος ότι η Εκκλησία θα συνέβαλε σε αυτό», δήλωσε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών. 

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν μια διαρκή μείωση του μέσου όρου ηλικίας των φορέων, ότι πολλοί είναι από δομές προσφύγων, δεν έχουν συνδέσει τη διάδοση με τη θεία κοινωνία, να είμαστε σοβαροί», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, για να προσθέσει: 

«Αν μου λέτε οι ευπαθείς να αυτοπροστατεύονται και να τα λαμβάνουν υπόψη όλα, λέω ναι. Αν μου λέτε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή η δυνατότητα, λέω ναι. Στο lockdown είχαμε απαγορεύσει κάθε επαφή με τη Θεία Λειτουργία. Σήμερα που μιλάμε, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο», δήλωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης, ενώ κατέληξε λέγοντας: 

«Χθες είχαμε μαζική διαδήλωση για τον Ζακ Κωστόπουλο, προχθές για τον Παύλο Φύσσα. Δεν είδα κανέναν που κόπτεται τόσο για τη θεία ευχαριστία να λέει γιατί μαζεύτηκαν τόσοι χιλιάδες»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: