22.9.20

Νέα επιχείρηση για τους εγκλωβισμένους στην Οξυά...


ΒΙΝΤΕΟ

Γκρεμισμένες γέφυρες, χιλιάδες στρέμματα καλυμμένα από τόνους νερού, επιχειρήσεις κατεστραμμένες, σπίτια πλημμυρισμένα και ζώα πνιγμένα, είναι οι εικόνες που έχουν καταγραφεί στην Καρδίτσα η οποία μετρά τις... πληγές της από το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας με τρεις ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ παραμένει αγνοούμενη η 43χρονη φαρμακοποιός από το Μουζάκι.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ξεκίνησε νέα επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο χωριό Οξυά με τον συντονισμό του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά, μετά την προσπάθεια της Δευτέρας που όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Το σχέδιο προβλέπει ότι θα επιχειρήσει ελικόπτερο με εκπαιδευμένους διασώστες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων, ενώ θα γίνει προσπάθεια ένα μικρότερο ελικόπτερο να προσγειωθεί σε ξέφωτο που εντοπίστηκε στην περιοχή.

Κατά πληροφορίες άμεση απομάκρυνση χρειάζεται για έξι από τους περίπου 40 εγκλωβισμένους. Ανάμεσά τους είναι και μια 92χρονη με Αλτσχάιμερ και τον 94χρονο σύζυγό της, τους οποίους, σύμφωνα με τον γιο τους που μίλησε στον ΣΚΑΪ θα βοηθήσει να μετακινηθούν προς το ελικόπτερο ο αδερφός του.

Με ελικόπτερο έγινε την Δευτέρα το απόγευμα,ο εφοδιασμός νερού και τροφίμων στους κατοίκους του χωριού Οξυά στην Καρδίτσα, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι μετά τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας «Ιανός»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: