31.12.19

Ο Μητσοτάκης οπαδός της θεωρίας του ενός άκρου...

Άντα Ψαρρά

Μετά το «Βήμα», ο πρωθυπουργός επέλεξε την ομάδα ΔΙΑΣ προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια ταύτισης του σκληρού ποινικού εγκλήματος με το σύνολο των δράσεων ομάδων ή πολιτικών χώρων που αντιστέκονται στις σκληρές κατασταλτικές κυβερνητικές πολιτικές. 

Ξεπερνώντας ακόμα και τη...
ακραία ρητορική του Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκατέλειψε, μιλώντας στους αστυνομικούς, τη θεωρία των δύο άκρων και αποφάσισε να τους πείσει ότι ένα είναι το άκρο και μάλιστα απολύτως ταυτισμένο με το βαρύ έγκλημα.

«Το ποινικό έγκλημα συνεργάζεται με το δήθεν “πολιτικό”, ανταλλάσσοντας, μάλιστα, και μανδύες. Ενώ η εσωτερική του κλιμάκωση προχωρά με ταχύτητα, μεταβάλλοντας και τα είδη του: Η γροθιά γίνεται εύκολα ρόπαλο, το ρόπαλο μολότοφ και η μολότοφ Kαλάσνικοφ. Και, με την ίδια ευκολία, η κλεψιά βαφτίζεται “απαλλοτρίωση”, η καταπάτηση ξένης περιουσίας “κατάληψη” και ο τραμπουκισμός “αντίσταση στο κράτος”».

Ο πρωθυπουργός, σε ένα κρεσέντο ακραίας ρητορικής, επιλέγει να χρησιμοποιήσει τον όρο γροθιά, που σαφώς δεν παραπέμπει σε ξυλοδαρμό (όπως μπουνιά, κλoτσιά κ.λπ.), αλλά προφανέστατα παραπέμπει στη σηκωμένη γροθιά των κομμουνιστών και των αριστερών, που εξακολουθεί να συμβολίζει τους αγώνες τους σε κάθε πεδίο. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν βλέπει ούτε τσεκούρια ούτε φαλτσέτες ούτε ρόπαλα ούτε σιδηρογροθιές ούτε μαχαίρια, που «οδήγησαν» πολλές φορές σε βαριές σωματικές βλάβες, ακόμα και δολοφονίες από τα χέρια ακροδεξιών και ναζιστών.

Δεν αισθάνεται την παραμικρή ανάγκη να μιλήσει για όλα αυτά στους νέους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ κι ας είναι εξακριβωμένα πολλά περιστατικά συγκοινωνούντων δοχείων ή αδιαφορίας αστυνομικών που ήταν μπροστά σε παρόμοιες βιαιότητες. 

Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη έστω για τους τύπους να στιγματίσει την ακροδεξιά βία, ενώ αντίθετα, με τον προσφιλή του τρόπο, τσουβάλιασε τις γροθιές, τα κοντάρια, τις μολότοφ και τα Καλάσνικοφ, προκειμένου να πείσει ότι το ποινικό έγκλημα ταυτίζεται με τις ενέργειες αντιεξουσιαστών!

Ακόμα και μετά το αστυνομικό φιάσκο στο Κουκάκι, ταυτίζει τις καταλήψεις ακόμα και όσων φιλοξενούσαν πρόσφυγες ή αντιφασιστικές και πολιτιστικές δράσεις ως καταπάτηση δημόσιας περιουσίας. Ομως, ο πόνος για τη δημόσια περιουσία και την ασύστολη διαχρονική καταπάτησή της από κάθε είδους συμφέροντα δεν άγγιξε ποτέ τον πρωθυπουργό.

Θυμήθηκε ο κ. Μητσοτάκης την ειρηνική «εισβολή» αντιεξουσιαστών στη Βουλή, αλλά ξέχασε την εισβολή των σημερινών υπουργών του με τους «Μένουμε Ευρώπη» στον ίδιο χώρο (τον Ιούνιο του 2015), όπως ξέχασε και το άγριο ξύλο που έφαγαν οι αστυνομικοί, όταν οι μακεδονομάχοι της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Θύμα της προπαγάνδας των φιλικών του ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στους νόμους αποσυμφόρησης με τον όρο «χαριστικοί», αναμεταδίδοντας την ψευδή πληροφορία ότι βαρυποινίτες αποφυλακίστηκαν και επέστρεψαν στο έγκλημα. Κι ας είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού όσοι υποτροπίασαν.

Αναφέρθηκε σε Πανεπιστήμια - γιάφκες και σε γειτονιές που ζούσαν (!) με τον φόβο των κακοποιών, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες αστυνομικές επιχειρήσεις που αυτή τη φορά χάρη στις αστυνομικές κάμερες και στα drones δεν θα μπορεί να απομονωθεί μια φωτογραφία (σ.σ. όπως το ξεβράκωμα ή το άγριο ξύλο) αποσπασματικά!

Πραγματικά, ποια καλύτερη προπαγάνδα εκτός από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, αρκεί για να μετατρέψει νέους αστυνομικούς σε διώκτες ολόκληρων πολιτικών χώρων, γεμίζοντάς τους με φόβο που αναπόφευκτα αύριο θα οδηγήσει σε νέα «μεμονωμένα» περιστατικά αστυνομικής βίας;...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: