1.12.19

Ξενοφοβικό παραλήρημα Σαμαρά...


Μίλησε για «λαθρεποικισμό» και «λαθρομεταναστευτικό»... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα ακροδεξιό παραλήρημα επιδόθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο της ΝΔ, αφήνοντας αιχμές εκ των δεξιών στην...
κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει καυστικά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Σε ένα μόνο κυριαρχεί δυσαρέσκεια: Πρόκειται για το λαθρομεταναστευτικό. Συμμαχητές και συμμαχήτριες, έτσι το λέω γιατί έτσι είναι”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως οφείλουμε “σεβασμό και προστασία στους πρόσφυγες”, που όπως υποστήριξε “είναι πια ελάχιστοι”. “Οι Μικρασιάτες Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα το 1922 δεν έκαναν εισβολή”, είπε τονίζοντας πως η πλειοψηφία όσων μπαίνουν σήμερα στη χώρα μας είναι “παράνομοι μετανάστες ή λαθρομετανάστες”.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό είπε ότι «χρειαζόμαστε κλειστά κέντρα και πολύ πιο γρήγορες αποφάσεις για την απονομή ασύλου«, υποστηρίζοντας την «πολιτική που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση».

“Η Τουρκία απέκτησε επί ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόβλημα εκβιασμού της Ελλάδας που προηγουμένως δεν είχε”, είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τη στρόφιγγα και την κρατάει πλέον η Τουρκία. Η χώρα μας υφίσταται πλέον έναν άτυπο λαθροεποικισμό, αυτό πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο.” Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό αλλά λύνεται είπε και τόνισε πως “το λαθρομεταναστευτικό απειλεί να τινάξει στον αέρα όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ξεχωριστά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση που κοιμάται”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι δεν λύθηκαν τα προβλήματα της χώρας επειδή έφυγε η "χειρότερη" κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας άφησε πίσω καμμένη γη, μας άφησε ναρκοθετημένη γη", κι επιβράβευσε τη νέα κυβέρνηση μιλώντας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τη μείωση φόρων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: