1.12.19

Ο Μητσοτάκης φέρνει «κανονικότητα και στους δρόμους»...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, προανήγγειλε νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Με αφορμή το...
γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας έκλεισε χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων.

Χθες το βράδυ, αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας είχαν αποκλειστεί λόγω της μεγάλης συμμετοχής σε συναυλία - εκδήλωση με σύνθημα «Να μη γίνει ο φόβος συνήθεια μας» που διοργανώθηκε από τη «Πρωτοβουλία ενάντια στην καταστολή» κατά της αστυνομικής βίας.

«Η κανονικότητα - και η λέξη προέρχεται από τον κανόνα - θα έλθει και στους δρόμους. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο», κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: