1.1.18

Ανέλκυση δύο ναυαγίων από το Πέραμα...

μετά από 30 χρόνια...

Μετά από 30 χρόνια, ανελκύονται από το Πέραμα τα ναυάγια «ΚΟΡΦΟΥ ΑΪΛΑΝΤ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, που κάνει λόγο για...

«30 χρόνια εγκληματικής αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων», επισημαίνεται πως στο πλαίσιο εντολών του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή «για άμεση απομάκρυνση των ναυαγίων, καθώς και των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ελευσίνας, ο Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, Δημοσθένης Μπακόπουλος, ανέθεσε στην εταιρεία GREEK DIVING CENTER ΕΠΕ την παροχή υπηρεσιών ανέλκυσης, απομάκρυνσης και καταστροφής» των δύο παραπάνω ναυαγίων από το Πέραμα.

Όπως αναφέρεται, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΟΡΦΟΥ ΑΪΛΑΝΤ» βυθίστηκε στην επισκευαστική βάση του Λιμένα (Πειραιώς) Περάματος, στις 20-5-1986, πάνω από την ήδη βυθισμένη φορτηγίδα «ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ». «Έκτοτε, για χρονικό διάστημα άνω των 30 ετών, δεν αναλήφθηκε καμία σοβαρή πρωτοβουλία για την ανέλκυσή τους», τονίζεται.

«Η ανάθεση ανέλκυσης, καταστροφής και απομάκρυνσης των ανωτέρω ναυαγίων έγινε αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο δεν υποχρεούται να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό, από οποιαδήποτε αιτία. Αντίθετα, εξοικονομείται ποσό 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο είχε ζητήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής η ΟΛΠ ΑΕ, προκειμένου να προβεί στην ανέλκυση των εν λόγω ναυαγίων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο προσθέτει, μεταξύ άλλων, πως «τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλες ανελκύσεις και απομακρύνσεις επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων, μέχρι ο αριθμός τους στον Αργοσαρωνικό να μηδενιστεί»...

Πηγή: www.lifo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: