30.11.17

Μπαλί: Φωτογραφίζονται ημίγυμνες...

Μπαλί: Φωτογραφίζονται ημίγυμνες με φόντο το ηφαίστειο
... με φόντο το ηφαίστειο, για μια χούφτα likes (ΦΩΤΟ).
 Χωρίς ίχνος σοβαρότητας απέναντι σε ένα γεγονός που απειλεί το μέλλον των...

περίπου 4 εκατ. κατοίκων του εξωτικού Μπαλί, κάποιοι τουρίστες επιλέγουν την αυτοπροβολή και την διακωμώδηση του επικίνδυνου αυτού φαινόμενου με αντάλλαγμα μια χούφτα likes.


Τη στιγμή λοιπόν που οι τοπικές αρχές πασχίζουν να οργανώσουν διεξόδους διαφυγής για τον κόσμο που έχει χτίσει τα σπίτια του κοντά στο ηφαίστειο Αγκούνγκ, ορισμένοι... τολμηροί (για να μην τους χαρακτηρίσουμε αλλιώς), οργανώνουν εκδρομές προς την απαγορευμένη περιοχή του ηφαιστείου ευελπιστώντας να φτάσουν όσο πιο κοντά μπορούν προκειμένου να βγάλουν μια σέλφι με το «θηρίο που βρυχάται».

«Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις τέτοιες εικόνες ανοίγοντας τον υπολογιστή σου, με γελαστές φάτσες να φωτογραφίζονται με φόντο το ηφαίστειο τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός προσεύχεται για να αποτραπούν τα χειρότερα» λέει στο protothema.gr η Μαριλένα Βλατάκη, μόνιμος κάτοικος Μπαλί.

Μάλιστα, όπως λέει η κ. Βλατάκη, υπάρχει και μια κατηγορία τουριστών που καταφθάνουν στο Μπαλί τα τελευταία 24ωρα μόνο και μόνο για να καταφέρουν να δουν από κοντά την εξέλιξη του φαινομένου, αδιαφορώντας για την πιθανότητα το ηφαίστειο να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Όσον αφορά τους Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στο νησί λόγω του προσωρινού κλεισίματος του αεροδρομίου, κάποιοι απ’ αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν χθες με πτήση της Qatar Airways ενώ άλλοι έχουν προγραμματίσει να εγκαταλείψουν το Μπαλί τις προσεχείς ημέρες.

Ωστόσο στο νησί παραμένουν τα μέλη της μικρής ελληνικής κοινότητας, περίπου πενήντα συνολικά, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σήμερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες η ηφαιστειακή δραστηριότητα φαίνεται να έχει καταλαγιάσει, αν και οι αρχές δεν ρίχνουν το επίπεδο συναγερμού ωσότου βεβαιωθούν ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: