1.5.17

H Β. Κορέα είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει 6η πυρηνική δοκιμή...

Αποτέλεσμα εικόνας για η Β. Κορέα

Έτοιμη να πραγματοποιήσει «ανά πάσα στιγμή» μια έκτη πυρηνική δοκιμή δηλώνει η Βόρεια Κορέα, την...
ώρα που η ένταση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώνεται.

Πολλοί ειδικοι εκτιμούν πως η Πιονγκγιάνγκ είναι πράγματι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια έκτη πυρηνική δοκιμή, βασιζόμενοι στην ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών.

Σήμερα εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε πως η Πιονγκγιάνγκ είναι «εντελώς έτοιμη να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιλογή των ΗΠΑ». Το καθεστώς θα συνεχίσει να ενισχύει τις δυνατότητές του σε ό,τι αφορά τις «προληπτικές πυρηνικές επιθέσεις» εάν η Ουάσιγκτον δεν σταματήσει τις εχθρικές πολιτικές της, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπ. Άμυνας της Βόρειας Κορέας σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Τα μέτρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για να ενισχυθεί στο μέγιστο η πυρηνική δύναμη θα ληφθούν με επιτυχία ανά πάσα στιγμή και στον τόπο που θα αποφασίσει η ανώτατη ηγεσία της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος υπαινισσόμενος μια έκτη πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα έχει πραγματοποιήσει από το 2006 πέντε πυρηνικές δοκιμές, από τις οποίες δύο το 2016. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι το καθεστώς έχει κάνει προόδους προς την απόκτηση διηπειρωτικών πυρηνικών πυραύλων που μπορουν να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: