1.5.17

Η “ηθική αλλεργία” που προκαλεί το φλερτ των “ορφανών” του Σημίτη...


...με την Κεντροδεξιά

Είμαστε μικρή κοινωνία. Εξαιρετικά μικρή. Και, ακόμη κι αν δεν ζούσαμε στην εποχή των social media…
γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Πολύ περισσότερο, γνωρίζουμε καλά τη διαδρομή στον δημόσιο βίο… χαριτωμένων προσωπικοτήτων, που επιδιώκουν να επιβιώνουν διαχρονικά, ανεξαρτήτως εξουσίας.

Αλλάζουν πολιτικούς χώρους χωρίς καμία ντροπή, και κάθε φορά, στον καινούριο πολιτικό χώρο τον οποίο υπηρετούν, εμφανίζονται… σταυροφόροι, πιστεύοντας με εξοργιστική φυσικότητα, ότι το παρελθόν τους θα έχει ξεχαστεί.

Στη σημερινή Ελλάδα της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, το… επάγγελμα το ασκούν τα λεγόμενα “ορφανά” του Σημίτη. Όσοι δηλαδή… πήγαν ταμείο επί “εκσυγχρονισμού”, όχι μόνο την περίοδο της οκταετούς διακυβέρνησης της χώρας από τον εκλεκτό της διαπλοκής, αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν, όταν δικοί του άνθρωποι βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης, και είχαν το δικαίωμα υπογραφής για να συνεχίζουν να μοιράζουν… δουλειές στα “ορφανά”.

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι συνεκτικός δεσμός όλων των παραπάνω ήταν οι… δουλειές. Δηλαδή, οι περιουσίες που έκαναν οι περισσότεροι, σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Σε βάρος των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Σήμερα, ή μάλλον εδώ και έναν χρόνο, τα “ορφανά” του Σημίτη έχουν… μυριστεί εξουσία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και προσπαθούν να πιάσουν στασίδι. Για τους… γνωστούς λόγους. Δεν διστάζουν να υπερθεματίζουν στα social media υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, την οποία πολέμησαν χυδαία για πολλές δεκαετίες, την περίοδο του Κώστα Καραμανλή, ακριβώς επειδή τους στέρησε… τις δουλειές.

Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι άλλαξαν. Ότι είδαν… το φως το αληθινό, όπως θα λέγαμε για όσους είχαν στοιχειώδη σχέση με τη θρησκεία. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των “ορφανών” του Σημίτη… δεν έχουν τον θεό τους.

Αυτό το φλερτ της επιτομής της διαπλοκής και της διαφθοράς με την Κεντροδεξιά, προκαλεί θλίψη και οργή. Κυρίως όμως, προκαλεί “ηθική αλλεργία”. Και για τις αλλεργίες οι γιατροί συνιστούν… άμεση αντιμετώπιση...

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: