1.5.17

Φόβοι για νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο...

Λέμβος στην οποία ενδέχεται να επέβαιναν δεκάδες μετανάστες βρέθηκε άδεια στη Μεσόγειο αυξάνοντας τους...
φόβους για ένα νέο δράμα.

Η λέμβος, που εντοπίστηκε χθες το πρωί στ' ανοιχτά της Ζουάρα από το πλοίο Iuventa, ναυλωμένο από τη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση Jugend Rettet, έχει όλα τα χαρακτηριστικά αυτών στις οποίες διακινητές στοιβάζουν κατά μέσο όρο μεταξύ 120 και 140 ανθρώπους.

Το Σάββατο το πλοίο Iuventa έκανε έρευνες μάταια μέσα στην ομίχλη για λέμβο που κινδύνευε να βυθιστεί, την οποία είχε εντοπίσει η ιταλική ακτοφυλακή.

«Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι το σκάφος που ψάχναμε, αλλά θα πρέπει να υποθέτουμε ότι υπήρξε ένα ατύχημα», δήλωσε στο AFP η Πολίν Σμιντ, εκπρόσωπος του Jugend Rettet.

Πλοίο ναυλωμένο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα εντόπισε τέσσερα πτώματα σε απόσταση περίπου 42 ναυτικών μιλίων από τις λιβυκές ακτές. Ωστόσο, οι διασώστες ήταν αδύνατο να γνωρίζουν αν οι μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί είχαν επιβιβαστεί στη λέμβο που βρέθηκε άδεια.

Από την αρχή του έτους οι ιταλικές αρχές έχουν δει να φθάνουν περίπου 37.000 άνθρωποι στις ακτές της Ιταλίας, ενώ σύμφωνα με τον ΔΟΜ ο διάπλους έχει στοιχίσει τη ζωή σε χίλιους και πλέον ανθρώπους...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: