1.1.17

Τι ζήτησε ο Λεβέντης από τον Παυλόπουλο...

Λεβέντης - Παυλόπουλος
Τι άλλο;…

-Στο Προεδρικό Μέγαρο για τις πρωτοχρονιάτικες ευχές η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία (ΦΩΤΟ)...
Κατά την καθιερωμένη τελετή υποβολής ευχών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί τη πρώτη του έτους, ο κ. Λεβέντης, αφού  ευχήθηκε υγεία στον κ. Παυλόπουλο και την οικογένεια του, του ζήτησε να...

συμβάλλει στην συναίνεση και στη δημιουργία μιας μεγάλης κυβέρνησης που θα φέρει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι έστω και αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης δεν το θέλουν, επειδή αυτό είναι η μόνη λύση για τη χώρα, η Ένωση Κεντρώων θα επιμείνει μέχρι τέλους για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Έχουμε ήδη επτά χρόνια μνημόνια και ο λαός μας είναι απελπισμένος και πανικόβλητος και δεν είναι δυνατόν,  ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης, να παίζουν στα ζάρια το μέλλον του.


πηγη enimerosi24.gr

Στο Προεδρικό Μέγαρο για τις πρωτοχρονιάτικες ευχές η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία

Ευχές για εθνική ανάταση και προσδοκίες για έξοδο από την κρίση περιλαμβάνουν τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, που κάνουν εκτενείς αναφορές στις «δυσκολίες που περνά η χώρα και τις θυσίες του λαού».

«Το 2017 να είναι έτος – αφετηρία της εθνικής ανάτασης», εύχεται ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εθνική ανάγκη να αφήσουμε πίσω την απαισιοδοξία και την έλλειψη προοπτικής του 2016», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμα του, επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι «ομόθυμη η προσήλωση στους εθνικούς στόχους».

Ο ΠτΔ χαρακτηρίζει «αδιαπραγμάτευτη την πορεία της χώρας στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, και αυτονοήτως απορριπτέα την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης. Προσθέτει επίσης την ανάγκη «ευαισθητοποίησης των εταίρων ώστε να αλλάξει η εφαρμοζόμενη και εν πολλοίς αδιέξοδη συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας».

Στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: «Φιλοδοξούμε το 2017 να είναι το έτος που η χώρα μας θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπροστά».
Ο κ.Τσίπρας χαρακτηρίζει «ρεαλιστική προσδοκία την εμπέδωση της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας στην ελληνική οικονομία», τονίζοντας ότι με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης, ανοίγει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση και την πρόσβαση στις αγορές. Επίσης, προαναγγέλει την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, θεσμικές τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα, την υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής.

Επισημαίνει ακόμη ότι το 2017, θα είναι και έτος ορόσημο για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, «ώστε η Ελλάδα να σταματήσει να αποτελεί θλιβερή εξαίρεση στην Ευρώπη».

«Αρκετοί από τους συμπολίτες μας» ,αναφέρει ακόμη ο πρωθυπουργός, «δεν μπορούν να γιορτάσουν όπως οι υπόλοιποι και πρωτίστως γι αυτούς δίνουμε τη μάχη για να βγει η χώρα από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και της επιτροπείας».

«Το 2017 να είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσει η οριστική επούλωση των βαθιών πληγών που έχει αφήσει η οικονομική κρίση στην κοινωνία», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.


Θερμός εναγκαλισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μανώλη Γλέζο


«‘Ετος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης το 2017», επισημαίνει στο μήνυμα του ο Πάνος Καμμένος.

«Μετά την εθνική κατάθλιψη, το 2017 να γίνει φετηρία αναγγένησης», τονίζει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με εθνική συννενόηση, μπορούμε να αφήσουμε πίσω την κρίση», τονίζει η Φώφη Γεννηματά.
«Ισχυρό ΚΚΕ για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», τονίζει στο μήνυμα του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Να μην χάνουμε την ελπίδα και να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας», επισημαίνει στο μήνυμα του ο Σταύρος θεοδωράκης.


Πηγή: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: