1.1.17

Αναζητούν τον "Αγιο Βασίλη"...


Λίγες ώρες μετά το χτύπημα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε, πως...
η  επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν ανανωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει, 

Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», πρόσθεσε.

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν με τους πιο έντονους όρους τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε ο Νεντ Πράις, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας. 

«Οι ωμότητες αυτού του είδους, που διαπράττονται εναντίον αθώων, οι οποίοι πήγαν να γιορτάσουν το Νέο Έτος, υπογραμμίζουν τη βαρβαρότητα των δραστών», πρόσθεσε ο ίδιος.

Συλλυπητήρια από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις αρχές και στον λαό της Τουρκίας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.


«Τραγική αρχή για το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όσους τραυματίστηκαν στην επίθεση εναντίον ανθρώπων που γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους και στον τουρκικό λαό», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.


Τα συλλυπητήρια της Μογκερίνι

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη και τόνισε ότι οι προσπάθειες αποτροπής τέτοιων τραγωδιών θα συνεχιστούν.


«Το 2017 ξεκινά με μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στα θύματα και τους αγαπημένους τους. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την πρόληψη αυτών των τραγωδιών», έγραψε η Μογκερίνι στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

πηγη ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: