30.9.16

Στουρνάρας: Προστατευμένο το τραπεζικό σύστημα...

Στουρνάρας: Προστατευμένο το τραπεζικό σύστημα

Βίντεο...

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατέφτασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κεντρικός τραπεζίτης σε δηλώσεις του, τόνισε πως το...
τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο από ενδεχόμενες εξελίξεις, κάνοντας έμμεση αναφορά στην αναταραχή που προκλήθηκε στις διεθνείς αγορές για την Deutche Bank. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού περνάει από έντονες αναταράξεις, ενώ σήμερα έπεσε κάτω από τα 10 ευρώ για πρώτη φορά μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο κάποιαεπενδυτικά ταμεία (hedge fund) που εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της τράπεζας είχαν αποσύρει κάποια πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα. Ωστόσο, σε σημερινή ανακοίνωση, η Deutsche επανέλαβε ότι οι πελάτες της, που έχει από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνεχίζουν σε μεγάλο βαθμό να τη στηρίζουν.

Παράλληλα φάνηκε αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «το συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον πρωθυπουργό.


Ερωτηθείς για την παρουσία του στο Μαξίμου, ενώ μάλιστα συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ, ο κ.Στουρνάρας, είπε ότι εκλήθη από τον πρωθυπουργό, μετά τη συμφωνία που έκαναν στην πρόσφατη συνάντησή «να τα λένε»... 





newpost.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: