31.8.16

Η επόμενη ημέρα στο θολό τηλεοπτικό τοπίο...

Η επόμενη ημέρα στο θολό τηλεοπτικό τοπίο
Με το διαγωνισμό για τις νέες τηλεοπτικές άδειες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να υπάρχει σιγή ενημέρωσης, θεριεύουν και τα σενάρια για το...
τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα όσων καναλιών βρεθούν εκτός των 4 αδειών.

Όσο και αν προσπάθησε να τα μαζέψει η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη για όσα κανάλια δεν εξασφαλίσουν άδεια, η Digea θα διακόψει το ψηφιακό τους σήμα εντός 90 ημερών. Δηλαδή τέλος του χρόνου.

Όσοι ασχολούνται με τα ραδιοτηλεοπτικά καταλαβαίνουν την πλήρη αλλαγή του χάρτη όπως τον ξέραμε 30 χρόνια. Όσα κανάλια θέλουν να παραμείνουν θα πρέπει είτε να διεκδικήσουν μια από τις θεματικές άδειες που θα δοθούν στη συνέχεια είτε να προχωρήσουν σε μια μορφή συνεργασίας με έναν από τους τέσσερις που από αύριο θα είναι οι νέοι κάτοχοι αδειών.

Ουδείς γνωρίζει πότε θα διεξαχθεί και τι μορφή θα έχει ο διαγωνισμός για τις θεματικές άδειες και ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει πως πρώτα θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τα ραδιόφωνα και τις περιφερειακές άδειες και μετά για τις θεματικές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να πιεστεί η κυβέρνηση να αλλάξει τη σειρά, μια και από τη πρώτη μάχη βγαίνει «νικητής και τροπαιούχος» παίζοντας στην ΔΕΘ το χαρτί της πάταξης της διαφθοράς και αγνοώντας η αδιαφορώντας για τα τεράστια προβλήματα που θα προκύψουν. Δεκάδες είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν. Όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια θα πέσουν στην κατηγορία «θεματικό» και άλλα θα γίνουν ψυχαγωγικά, άλλα ενημερωτικά ενώ δεν αποκλείεται και η πώληση κάποιων στους νέους παίχτες που πιθανά να προτιμούν ένα έτοιμο προϊόν, αλλά και τους ανθρώπους τους.

Λέγεται στην αγορά ότι υπάρχουν ήδη συνεννοήσεις,  του Alpha του Δ. Κοντομηνά και της Dimera Media Investments Ltd συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Ή πως ο τελευταίος θα αγοράσει το πρόγραμμα του Ε του κ. Βρυώνη ο οποίος αποκλείστηκε στη διαδικασία.
Ανάλογα είναι και τα σενάρια για το Mega, που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται εκτός διαδικασίας. Το brand name του όμως, η πλούσια ταινιοθήκη του αλλά και οι άνθρωποι του μπορεί να αποτελέσουν πόλο έλξης ειδικά για νέους επιχειρηματίες.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη μέρα κρύβει πολλά. Και είναι απαρχή εξελίξεων που ουδείς φανταζόταν σε μια δημοκρατική χώρα που έχει τρία κρατικά κανάλια και τέσσερα ιδιωτικά! Για την δεύτερη περίπτωση και ποια θα είναι αυτά, ες αύριο τα σπουδαία.

Nτέπυ Γκολεμα (newpost.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: