1.5.16

Πως μεγάλωσες έτσι παιδί μου?...


 Αυτή κι άλλες 6 ερωτήσεις που θα σου κάνουν στο χωριό...
Στο χωριό μου υπάρχουν κανόνες. Δεν τους βάζω εγώ, αλλά...

οι συγχωριανοί μου. Πρόσωπα αγαπημένα, τα οποία όμως γίνονται λιγότερο αγαπημένα όταν μου κάνουν τη ζωή δύσκολη με τις ανούσιες ερωτήσεις τους.
Τι εννοώ με αυτό;
Αυτό εννοώ:
Για παράδειγμα, η δεύτερη θεία, η φίλη της γιαγιάς σου και ο απέναντιγείτονας (ναι, αυτός που έχει κρυμμένη την κυνηγετική καραμπίνα στο προσκεφάλι του), καλώς ή κακώς κάνουν κουμάντο στα.. 
στενά όρια του χωριού. Ελέγχουν τη φάση από το '81παρέα με τον Αντρέα και για να εναρμοστείς στο περιβάλλον τους, όχι μόνο πρέπει να κόψεις μούσια, αλλά είσαι υποχρεωμένος να βρεις κι ένα καλό κορίτσι. Πώς απαντάς όμως, στις 7 θανάσιμες ερωτήσεις που θ' ακούσεις από τα χείλη τους για μία ακόμη χρονιά;

Ακολουθείς πιστά την παροιμία "Προσέχω για να έχω", καθώς στο συγκεκριμένο ερώτημα απάντηση δεν υπάρχει. Εδώ που τα λέμε, μόνο τα βότσαλα και το παιδί της Kinder δεν μεγαλώνουν σε αυτόν τον πλανήτη. Ρωτάς με ευγένεια "Πώς περάσαν έτσι τα χρόνια θεία;" και αναφέρεις νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν στο χωριό. Αν ακολουθήσεις αυτά τα βήματα, ενδέχεται να τσεπώσεις ακόμη και εικοσάευρο με την αξία σου (τα καταδικάζουμε αυτά)
Βαθμός δυσκολίας: 6/10


Σκέφτεσαι στο μπαμ 2-3 γνωστά ονόματα που παίζουν στο χωριό και στο καπάκι ρωτάς "Εγώ να μη σας θυμάμαι; Τον συγχωριανό μου;".
Με αυτόν τον τρόπο, χτυπάς στο φιλότιμο, κερδίζεις χρόνο και ταυτόχρονα προσπαθείς να αλλάξεις και θέμα συζήτησης.
 Άσε που γλυτώνεις και το λιντσάρισμα στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Βαθμός δυσκολίας: 10/10

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: