1.4.16

Στην αποσυμφόρηση του Πειραιά και της Ειδομένης...


...ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση...

Οι τρόποι αποσυμφόρησης της Ειδομένης και του Πειραιά, αλλά και η πορεία της κατασκευής των νέων θέσεων φιλοξενίας προσφύγων βρέθηκαν στο επίκεντρο της...
συνεδρίασης του Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προτεραιότητα θα δοθεί στον Πειραιά, με στόχο να εξομαλυνθεί η κατάσταση και το λιμάνι να είναι ελεύθερο και λειτουργικό, πριν ξεκινήσει η κίνηση του Πάσχα.
Όπως ανέφεραν πηγές, η διαδικασία αποσυμφόρησης θα είναι εντατική, χωρίς αυτό να σημαίνει τη χρήση βίας. Στόχος θα είναι να πειστούν οι πρόσφυγες ότι θα πρέπει να μετακινηθούν από τις άτυπες δομές και να εμπιστευθούν την ελληνική Πολιτεία.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και το ζήτημα των εντάσεων μεταξύ προσφύγων και μεταναστών και υπάρχουν σκέψεις, κάποιες μετακινήσεις από τον Πειραιά να γίνονται με βάση την εθνικότητα.
Εξετάστηκε ακόμη η εφαρμογή της συμφωνίας, ως προς το σκέλος των επανεισδοχών, για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θέτει ως αδιαπραγμάτευτο κριτήριο την τήρηση της διεθνούς και της ελληνικής νομιμότητας.
Τέλος, συζητήθηκε η επιτάχυνση της παρακολούθησης της πορείας των υποδομών, των επιτροπών ασύλου, με στόχο να γίνεται με πληρότητα η επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου και να αποδίδεται αποτέλεσμα, χωρίς να παραλείπονται οι προβλεπόμενες διαδικασίας, με τήρηση της διεθνούς και ελληνικής νομιμότητας και χωρίς να παραβιάζονται δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: