1.12.15

"Η ζωή μας είναι ό,τι είμαστε..."...


  Η τελευταία συνέντευξη του Μηνά Χατζησάββα...
Όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον Μηνά Χατζησάββα από κοντά, μιλούν για έναν γλυκύτατο και ευγενικό άνθρωπο, για έναν σπουδαίο φίλο και συνεργάτη. 
Τον περασμένο Ιούλιο, ο σπουδαίος ηθοποιός είχε παραχωρήσει μία συνέντευξη στο περιοδικό «Αθηνόραμα». Αυτή ήταν και η τελευταία συνέντευξη του, στην οποία είχε...
μιλήσει για τον θάνατο. «Σκέφτεστε τον θάνατο κύριε Χατζησάββα;», ήταν η ερώτηση της δημοσιογράφου. 

«Είμαστε σε μόνιμη διαπραγμάτευση μαζί του, έτσι δεν είναι; Εγώ, πάντως, πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα μετά τη ζωή. Τίποτα απολύτως! Η ζωή μας είναι ό,τι είμαστε, τελεία και παύλα. Γι’ αυτό θέλω να δουλεύω, να δουλεύω, να δουλεύω. Αν δεν είχα τη δουλειά μου να με κρατάει, δεν ξέρω τι θα έκανα... Όσο έχω ακόμη δυνάμεις, ας παιδεύομαι. Περνάει καλύτερα έτσι η ζωή, δεν συμφωνείτε;», είχε απαντήσει ο ηθοποιός.

Όσο για το πώς αντιμετώπιζε το θέατρο, είχε πει: «Το αντιμετωπίζω, όμως, σα ναρκωτικό! Το ''παίρνεις'' και για λίγο σε φτιάχνει και μετά λες ''μα τι κάνω;''! Στο χώρο του θεάτρου κερδίζεις άπειρα πράγματα. Το κυριότερο; Είσαι κοντά στον άνθρωπο. Κι αν δεν είσαι κοντά στον άνθρωπο, χάνεσαι. Εμείς οι ηθοποιοί ερχόμαστε συνεχώς σε επαφή με πολύ κόσμο, με την τρυφερότητα, την αγάπη αλλά και τη βρωμιά του είδους μας… Το θέατρο είναι μεγάλη ιστορία. Είναι ένα επάγγελμα που μπορεί να σα κάνει καλύτερο άνθρωπο –δεν γινόμαστε όλοι, βέβαια, αλλά το ίδιο δεν συμβαίνει και στη ζωή;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: