1.12.14

Τσεκούρι στις συντάξεις, μειώσεις παντού...

Τσεκούρι στις συντάξεις, μειώσεις παντούΕνοποιήσεις ταμείων, πάγωμα αυξήσεων, μειώσεις συντάξεων, μείωση του ΕΚΑΣ, αύξηση ορίων ηλικίας και...
τέλος στις πρόωρες συντάξεις πριν από τα 62 έτη.

Αυτές είναι οι αλλαγές που απαιτεί η Τρόικα και έρχονται στο ασφαλιστικό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και φέρνουν τα πάνω κάτω για εκατομμύρια ασφαλισμένους σε όλα τα Ταμεία.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών άσκησαν ασφυκτικές πιέσεις στο Παρίσι για το Ασφαλιστικό, ζητώντας μέτρα άμεσης ταμειακής απόδοσης για να καλυφθεί ένα ποσό κοντά στο 1 δις ευρώ.
Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα των ορίων ηλικίας, καθώς η τρόικα για άλλη μια φορά επικεντρώθηκε στις πρόωρες συντάξεις (δηλαδή σε όσους αποχωρούν πριν από το 62ο έτος). Στο στόχαστρο βρίσκονται περίπου 100.000 εργαζόμενοι που έχουν τα έτη ασφάλισης αλλά δεν έχουν πιάσει το όριο ηλικίας (π.χ. μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι).
Η ελληνική πλευρά επισήμανε πως το θέμα αυτό έχει λυθεί με μια σειρά νόμων που προβλέπουν πλήρη σύνταξη στα 67 και μειωμένη στα 62 για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα από το 2013 και μετά. Ωστόσο, η τρόικα ζητά την άμεση εφαρμογή των ρυθμίσεων, επιμένοντας στο θέμα των πρόωρων και εστιάζοντας σε όσους έχουν «αποφύγει» την αύξηση των ορίων. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: