23.8.14

Σκιάθος-Βρυξέλλες-Σκιάθος με κυβερνητικό αεροπλάνο, ο Βενιζέλος...

beniΓια να μη χάσει ούτε μια μέρα από τις διακοπές του...
Τις μετακινήσεις του με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έκανε το Δεκαπενταύγουστο ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με ...
δημοσίευμά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για να μη χάσει ούτε μια μέρα από τις διακοπές του. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο υπουργός Εξωτερικών κατάφερε να πείσει τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να εγκρίνει την προσγείωση ενός κυβερνητικού αεροσκάφους στη Σκιάθο για τη μετακίνηση του πρώτου στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με την εφημερίδα έκανε την παραχώρηση να μεταβεί από τη Σκόπελο στη Σκιάθο για να τον παραλάβει το VIP αεροσκάφος καθώς η πανέμορφη Σκόπελος δε διαθέτει αεροδρόμιο.
Για να καταστεί δυνατή η πτήση του κ. Βενιζέλου προς το Βέλγιο μέσω Σποράδων ήρθησαν οι επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί τον Αύγουστο του 2013 όταν ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε αρνηθεί πανομοιότυπο αίτημα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Τότε μάλιστα ο υπουργός Άμυνας είχε δώσει στη δημοσιότητα το αίτημα του κ. Βενιζέλου να προσγειωθεί το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων στη Σκιάθο για να ταξιδέψει ο τελευταίος στις Βρυξέλλες. Το αίτημα που τότε απερρίφθη ενεκρίθη φέτος χωρίς κανένα παρατράγουδο.
Με την ενδιάμεση στάση του κυβερνητικού Embraer στη Σκιάθο το κράτος επιβαρύνθηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ για μια πτήση προς τις Βρυξέλλες που θα μπορούσε να κοστίσει ελάχιστα χρήματα, ιδίως αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεγε να πετάξει με πτήση της γραμμής. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα έπρεπε να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με απλούς πολίτες που δεν εκφράζονται ακριβώς με κολακευτικό τρόπο για τον υπουργό Εξωτερικών, όταν έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν δημοσίως.
Πόσο κοστίζει όμως μία ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο αεροσκάφος; Σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο κάθε ώρα πτήσης με το αεροσκάφος μεταφοράς VIP προσώπων επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ.
Πέρυσι η συγκεκριμένη υπηρεσιακή πτήση απορρίφθηκε γιατί ο νόμος απαγορεύει ενδιάμεσο σταθμό λόγω κόστους και ως εκ τούτου ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να ταξιδέψει ιδιωτικώς στην Αθήνα για να επιβιβαστεί στο κρατικό αεροσκάφος, η έδρα του οποίου είναι στην Ελευσίνα. Όπως και είχε γίνει σε αντίθεση με την φετινή «βόλτα» του αεροσκάφους στον ελληνικό εναέριο χώρο για να μη χάσει ο αντιπρόεδρος ούτε μέρα από τις διακοπές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: