1.7.14

Λοβέρδο, επειδή σε βλέπω έτοιμο να μην αφήσεις τίποτα όρθιο...

photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com
...αποφάσισα να σου γράψω...
Εδώ και λίγες μέρες, κυκλοφόρησε σε μίντια και δίκτυα, η είδηση της αποτυχίας των μαθητών της Α' Λυκείου (έως και 40%), στις εξετάσεις από την Τράπεζα Θεμάτων και συγκεκριμένα στο μάθημα της Άλγεβρας.
Αναδημοσιεύτηκε άπειρες φορές για...
να εκτονωθούμε όλοι, ο καθένας βέβαια από τη θέση της εμπλοκής του. Αμέσως μετά το «αδιέξοδο» στο οποίο  βρεθήκαμε, ξεκίνησε η αναμετάδοση της νέας είδησης (προφανώς για να ανακουφιστούμε και πάλι όλοι, ύστερα από την εκτόνωση…) ότι η αποτυχία οφείλεται στον λάθος αλγόριθμο που χρησιμοποίησαν οι καθηγητές για να διορθώσουν τα θέματα!
Συμπαθέστατε, κατά τα άλλα, και very friendly υπουργέ Λοβέρδο (δεν θέλω να σου θυμίσω τι έτυχε να μου λες κάποτε, για την ελληνική εκπαίδευση, όταν ήσουν υφυπουργός εξωτερικών…), επειδή σε βλέπω έτοιμο να μην αφήσεις τίποτα όρθιο από την μεγάλη σου «αγάπη» για τους μαθητές και τους γονείς τους, αποφάσισα να σου γράψω.
Μόνο δύο κινήσεις θα σου προτείνω: Η πρώτη, μιας και προέκυψε ως όρος, είναι να ανοίξεις ένα λεξικό και να αφιερώσεις δέκα λεπτά να κατανοήσεις τι θα πει «αλγόριθμος». Η δεύτερη είναι να κάνεις τον κόπο να πας σε ένα Λύκειο της περιοχής σου (πήγαινε στο 3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου που είναι κοντά  γιατί κάνει και ζέστη…), και μίλα με τους μαθηματικούς να σου περιγράψουν την ολοκληρωμένη αλήθεια, για το επίπεδο της ανταπόκρισης των μαθητών στα Μαθηματικά. Με τη γνώση του αλγόριθμου και την ενημέρωση των καθηγητών, θα φτάσεις στο αποτέλεσμα.

Διαβάστε ολόκληρο το κειμενο του Ανδρέα Ζαμπούκα , ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: