3.1.14

Την Πρωταπριλιά τα σπουδαία...



Οσο και αν λέει ότι θέλει να γίνουν οι εθνικές εκλογές το 2016, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ξέρει πολύ καλά ότι αυτό δεν...
εξαρτάται από τον ίδιο. Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεταίρος του Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζουν πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, θα αποδυναμώσει την κυβέρνησή τους και αργά ή γρήγορα θα συρθούν σε εκλογές το φθινόπωρο, με προδιαγεγραμμένη τη βαριά ήττα. Ιδίως αν η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. είναι μεγάλη.

Οπως ακριβώς έγινε με τον Κώστα Καραμανλή το 2009· είχε χάσει από το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και αναγκάστηκε τρεις μήνες μετά να πάει σε εθνικές εκλογές και να συντριβεί... Η περίπτωση Καραμανλή πλανάται σαν φάντασμα πάνω από τα κεφάλια τους αλλά η απόφαση για εθνικές κάλπες τον Μάιο δεν έχει ακόμα ληφθεί. Οι αρχηγοί περιμένουν: πρώτον, τις δημοσκοπήσεις του Μαρτίου, για να εκτιμήσουν αν η ήττα τους στις ευρωεκλογές θα είναι διαχειρίσιμη ή όχι· δεύτερον, να δρομολογηθεί η ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του χρέους, που χρονικά προσδιορίζεται για τον Απρίλιο· τρίτον, να επικυρωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα πάλι τον Απρίλιο· και τέταρτον, να μη χρειαστεί η υπογραφή ενός νέου μνημονίου, αλλά να ανοίξει ο δρόμος για τις αγορές. Ειδικά στο τελευταίο ποντάρουν όλα τους τα λεφτά, για να αποδυναμώσουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από το Μνημόνιο.

Π. ΣΩΚ. - enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: