1.1.14

Στην Ελλάδα η προεδρία της Ε.Ε. (για ένα εξάμηνο)...



Ποιες είναι οι υποχρεώσεις της...
H αλλαγή του χρόνου σηματοδότησε και την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, για ένα εξάμηνο. Πρόκειται για την πέμπτη φορά που η χώρα βρίσκεται σε αυτή την θέση μετά την...
ένταξή της στην Ε.Ε. το 1981. Για σημαντικό ορόσημο μίλησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ελληνική προεδρία έχει θέσει ως προτεραιότητες τους ακόλουθους τομείς πάνω στους οποίους θα εργαστεί με στόχο να υπάρξει προστιθέμενη αξία για την Ε.Ε.:

Ανάπτυξη και απασχόληση
Εμβάθυνση της ΟΝΕ
Διαχείριση της μετανάστευσης
Προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής

Επίσης, κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα διεξαχθούν 14 άτυπες υπουργικές Σύνοδοι στην Αθήνα, 35 συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, 57 συναντήσεις ομάδων εργασίας και 33 συνέδρια ή σεμινάρια.

 «Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, καθώς ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης», ανέφερε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που σχολίασε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις ανησυχίες όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: