1.6.13

Κάρλα Μπρούνι: Εγώ και ο... Amour Nicolas...

Amour Nicolas… αναβοσβήνει η οθόνη του κινητού της τηλεφώνου. Η Κάρλα Μπρούνι το σηκώνει και στα χείλη της σχηματίζεται ένα παιχνιδιάρικο χαμόγελο. Λίγο πριν τερματιστεί η σύντομη συνομιλία με τον...
πρώην ισχυρό άντρα της Γαλλίας, ή άλλοτε πρώτη κυρία της χώρας, αναφωνεί: «θα σε δω σε λίγο, θα σε δω σε λίγο».

Καθισμένη παρέα με την δημοσιογράφο της εφημερίδας του Guardian, Ντέκα Άιτκενχεντ, η γοητευτική γυναίκα του Νικολά Σαρκοζί μιλάει για το παρελθόν της στα Ηλύσια Πεδία, τον αγαπημένο της σύζυγο, το 18 μηνών παιδί τους. Δεν βιάζεται να επιστρέψει εκεί που κάθεται τώρα ο Ολάντ. Ϊσως ακούγεται κάπως παράδοξο αυτό αλλά ο Amour Nicolas παράδεχτηκε πρόσφατα πως ίσως τον πιέσουν να ξαναγυρίσει στα παλιά του λημέρια για να επαναφέρει τη Γαλλία στο σωστό δρόμο.

«Να πιούμε κι εμείς λίγη σαμπάνια»; Ρωτά τη δημοσιογράφο που αρνείται όπως ο αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας. Η Κάρλα βλέπει ένα ζευγάρι στο απέναντι τραπέζει που πίνει σαμπάνια και «βλέπεις…είναι ροζέ, η αγαπημένη μου, μμμμμ…»

Αρκούνται στα αναψυκτικά. Η Κάρλα, παρατηρεί η δημοσιογράφος, είναι πολύ άνετη, ανοίγεται εύκολα σαν να σε ξέρει από παλιά. Κάθε της πρόταση ή σχεδόν κάθε της πρόταση, την ολοκληρώνει με κάποια γκριμάτσα, μια εμφατική έκφραση στο πρόσωπο.

Δεν την είχε πειράξει η κρτική όταν ήταν έγγυος. Θυμάται πως είχε παχύνει, ήταν ευάλωτη όπως κάθε γυναίκα. Έγραφαν διάφορα για αυτήν τότε. «Το καταλαβαίνω ό,τι κάτι έπρεπε να πουν και γι αυτό να υπερβάλλουν. Αλλά ποτέ δεν πολεμάω τα συστήματα. Δεν πάω ποτέ ενάντια στο σύστημα».

Είναι, θα πει, πράος χαρακτήρας. Σπίτι, κιθάρα, ένα τραγούδι ένα ποίημα.«Δεν είμαι ο τύπος που θα έβγαινε στο δρόμο να δώσει μάχη για κάτι», λέι γελώντας. Θαυμάζει τις φεμινίστριες αλλά δεν είναι η ίδια.

Η κουβέντα φθάνει στην επίσκεψη της στην Αγγλία το Φεβρουάριο του 2008. «Πέρασα φανταστικά…στους Άγγλους αρέσει ιδιαίτερα όταν τηρείς τα πρωτόκολλα. Νόμιζαν, εξαιτίας του παρελθόντος μου, πως θα απέπνεα κάτι το προβοκατότικο. Μελέτησα προσεκτικά τι θα έπρεπε να κάνω μπροστά στη βασίλισσα και προσπάθησα να το κάνω όσο γινόταν καλύτερα», λέει γελώντας, ξανά.


Κάποιο ταμπλόιντ, τότε, με το που πάτησε το πόδι της στη Γηραιά Αλβιώνα, είχε δημοσιεύσει μια γυμνή φωτογραφία της από τότε που ήταν 24 χρονών. Τώρα είναι 45. Δεν την ένοιξε καν. «Εντάξει, ήταν κάπως αμήχανη η κατάσταση αλλά βέβαια η φωτογραφία με έδειχνε 24 χρονών και λεπτή», ξαναγελά.

Οι γυμνές φωτογραφίες ποτέ δεν της άρεσαν. «Ο κόσμος της μόδας δεν είναι ερωτικός, δεν έχει να κάνει με το σεξ. Σχετίζεται εμ ένα σωρό άλλες επιθυμίες, όχι με το σεξ»

Με τον Σαρκοζί παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2008, πριν το ταξίδι στην Αγγλία. Είχε εκείνη ένα παιδί, 11 χρονών σήμερα, κι εκείνος τρία. Ήθελε να κάνουν κι ένα μαζί.

«Προσπαθούσα, προσπαθούσα, μέχρι που τα παράτησα». ΄Ώσπου κάποια στιγμή άρχισε να αισθάνεται περίεργα, και έκανε στο σπίτι τέστ εγκυμοσύνης. «Ήμουν έγγυος! Δεν έκανα ένα τεστ αλλά τρία να το επιβεβαιώσω! Στα 43 μου! Και είπα, υπάρχει πράγματι Θεός, υπάρχει Θεός, έπρεπε να είχα πάει να προσευχηθώ».

«Με τη L’oreal και τον Amour Nicola , τι γίνεται;», ρωτά η δημοσιογράφος. Η Κάρλα, που δέιχνει να τον λατρεύει, μάχεται. Καμία δωρεά δεν έλαβε από την ιδιοκτήτρια του οίκου. «Αν ήταν εδώ ο Νικολά, δεν υπήρχε περίπτωση να μας αφήσει να πληρώσουμε τα αναψυκτικά μας. Αν περπατούσε μια γυναίκα μπροστά του θα σηκωνόταν αμέσως. Έχει τρόπους παλιομοδίτικους με τις γυναίκες αλλά μέχρι εκεί».

Και σου αρέσει αυτό; «Μου αρέσει πολύ», απαντά η Κάρλα.
nea

Δεν υπάρχουν σχόλια: