2.6.13

ΗΠΑ: 14 οι νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους...

 
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον φονικό ανεμοστρόβιλο που σάρωσε στις 20 Μαΐου την πόλη Μουρ στην Οκλαχόμα, σκοτώνοντας 24 ανθρώπους, νέοι ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τη ...
συγκεκριμένη πολιτεία καθώς και τις γειτονικές, στοιχίζοντας μέχρι στιγμής τη ζωή σε 14 άτομα, εκ των οποίων δύο παιδιά.
REUTERS/Bill Waugh
Η πλέον πληγείσα πολιτεία είναι η Οκλαχόμα με 11 νεκρούς, στους οποίους προστίθενται τρεις νεκροί στη γειτονική πολιτεία Μιζούρι από τις μεγάλες πλημμύρες. 
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πέντε ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι με ανέμους 145 χλμ. την ώρα οι οποίοι συνοδεύονταν από ισχυρή χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού OG&E, 74.093 σπίτια δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα το Σάββατο.
Την ίδια ώρα άλλος ανεμοστρόβιλος ξεθεμελίωσε 50 οικήματα στο Ιλινόι, καθώς οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 185 χλμ. την ώρα.
Ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Τζέι Νίξον, κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση ανάγκης, ενώ ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν να περπατούν ή να οδηγούν σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει. Το Μιζούρι επλήγη από πολλές μεγάλες καταιγίδες τις τελευταίες εβδομάδες και οι επικίνδυνες πλημμύρες της χθεσινής νύχτας είναι το επακόλουθο των σφοδρών βροχοπτώσεων αρκετών ημερών.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε την προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα, όμως η πολιτεία παραμένει σε επιφυλακή για καταιγίδες και πλημμύρες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: