31.5.12

Τατσόπουλος προς «Νέα»: Εσείς εκεί στο Λαμπρακιστάν, ζορίζεστε να αποδείξετε ότι εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε μεταμφιεσμένοι λυκάνθρωποι

Με συγγραφικό οίστρο ο Πέτρος Τατσόπουλος, απάντησε μεσω του Facebook στο άρθρο του Δημήτρη Μητρόπουλου των Νέων για την δημόσια εικόνα του πολιτικού Τατσόπουλου, γίνονται πολλοί παραλληλισμοί που φτάνουν μέχρι τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ. Ο Τατσόπουλος απαντά σημείο προς σημείο και προκαλεί χαμό.

Το άρθρο του Δ. Μητρόπουλου που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινα με την φράση.«Οσοι ήξεραν τον Πέτρο Τατσόπουλο ως συγγραφέα δικαιούνται να απορούν. Η μετάλλαξή του σε πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει λίγο την ταινία «Η λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ».

Στο άρθο του ο Δ. Μητρόπουλος αναφέρεται στις δύο «εκρήξεις» του συγγραφέα σε τηλεοπτικά στούντιο όταν βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι συζήτησης με τον επικεφαλής, τότε, του ψηφοδελτίου της Δράσης, Στέλιου Σταυρίδη και την επίσης συγγραφέα, Σώτη Τριανταφύλλου.

Επίσης, ο αρθρογράφος στο άρθρο του αναφέρει, επίσης, ότι ο κ. Τατσόπουλος, πριν εκλεγεί στη Β'Αθήνας πέρασε τη φάση του «δημόσιου διανοούμενου». «Η αλήθεια είναι ότι στον ρόλο αυτό του άρεσε να προκαλεί. Με αποκορύφωμα τη φασαρία για το αν ήταν γκέι ο Κολοκοτρώνης. Υπήρχε πάντα ένα στοιχείο φτήνιας σε όλα αυτά - ενώ ο Τατσόπουλος υπήρξε πάντα ένας αισθαντικός και εφευρετικός πεζογράφος», συνεχίζει ο Μητρόπουλος.

Στην ανάρτηση του ο Πέτρος Τατσόπουλος, απαντά, κάνοντάς μάλιστα τέσσερις πολύ συγκεκριμένες επισημάνσεις:

«Φίλε -λέμε, τώρα- Δημήτρη Μητρόπουλε. Ευχαριστώ για τα λίγα καλά και τα πολλά άσχημα λόγια σου για μένα στο σημερινό οπισθόφυλλο των «Νέων». Επίτρεψέ μου 4 σύντομες επισημάνσεις.

1) Μην πιπιλάς κι εσύ την καραμέλα για τον «γκέι» Κολοκοτρώνη. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν ειπώθηκε ποτέ στα σοβαρά, ούτε από εμένα ούτε από κανέναν άλλον. Οι ακροδεξιοί καλλιεργούν αυτόν τον αστικό μύθο, γιατί τους βολεύει να παίζουν μπάλα στο δικό τους γήπεδο, με προφανή στόχο: αν είμαστε τόσο αδίστακτοι ώστε να ισχυριστούμε κάτι τόσο γελοίο, θα μπορούμε να ισχυριστούμε και ο,τιδήποτε άλλο. Εσύ, Δημήτρη, ένα κεντρώο αγόρι, είναι κρίμα να παίζεις το παιχνίδι των φασιστών.

2) Ο Στέλιος Σταυρίδης, προς τιμήν του, μου ζήτησε δημόσια συγνώμη γιατί με τις προσβολές του και τις άσεμνες χειρονομίες του πυροδότησε την τηλεοπτική «έκρηξή» μου. Περιττεύει λοιπόν εσύ, ως βασιλικότερος του βασιλέως, να ισχυρίζεσαι ότι αυτό συνέβη μόνο και μόνο επειδή ζήλωσα τη δόξα του Νίκολσον στη «Λάμψη» του Κιούμπρικ.

3) Κανένας στο ηλιακό μας σύστημα κι εντεύθεν -ως τον Αλφα του Κενταύρου, που μας παρακολουθούν νυχθημερόν- δεν με είδε να καβγαδίζω προχτές στην εκπομπή της Στάη με τη Σώτη Τριανταφύλλου (εκτός και αν ερμηνεύεις ως καβγά το γεγονός ότι δεν... συμφωνούσα μαζί της). Είπαμε: έχει και η αντικειμενική πληροφόρηση τα όριά της -πιο αντικειμενική πεθαίνει.

4) Αντιλαμβάνομαι ότι εσείς εκεί, στο Λαμπρακιστάν, ζορίζεστε να αποδείξετε ότι δεν είμαστε εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ -όπως ο Σκουρλέτης λ.χ. ή εγώ- απλοί άνθρωποι με διαφορετικές από εσάς πολιτικές απόψεις, που μπορεί και να χάνουν ενίοτε τη ψυχραιμία τους όταν δέχονται ομαδικά πυρά, αλλά μεταμφιεσμένοι λυκάνθρωποι που βγάζουν τρίχωμα μόλις η σελήνη συμπληρώσει τον κύκλο της.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην τιτάνια από κάθε άποψη προσπάθειά σας. Καλό σου βράδυ. [Υ.Γ. Θα ανεβάσω το κείμενό σου εντός της ημέρας, μόλις θα είναι ηλεκτρονικά διαθέσιμο, για να πιστοποιήσουν όλοι του λόγου το αληθές].»

Δεν υπάρχουν σχόλια: