29.2.12

Πιάστηκαν στα χέρια οι δικηγόροι του ΔΣΑ!...


Με προπηλακισμούς και όχι στα… δικαστήρια αποφάσισαν να λύσουν τις εσωτερικές τους διαφορές οι δικηγόροι, που μετέτρεψαν σε «ροντέο» το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.
Αρχικά περίπου 150 δικηγόροι (οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν 500) κατέλαβαν χθες τα γραφεία του Συλλόγου, ζητώντας τη...
σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης, με αίτημα την παράταση της αποχής από την εργασία.

Όπως υποστηρίζουν οι καταληψίες δικηγόροι, το Προεδρείο του Δ.Σ.Α. αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για τις 23 και 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξετάσουν το αίτημα για αποχή, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, ενώ οι δύο πλευρές ήρθαν ακόμη και στα χέρια!

Οι καταληψίες δικηγόροι ζητούν την παράταση της αποχής, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο, τη μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, την κατάργηση των κλαδικών και επαγγελματικών συμβάσεων και την ενοποίηση των ταμείων.

Η δικηγόρος Κωνσταντίνα Φουντέα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλόγου της απεργιακής κινητοποίησης δήλωσε στο newsbomb: «Θα πρέπει να τηρούνται οι δημοκρατικοί θεσμοί και φυσικά θα πρέπει το ανώτατο όργανο ενός συλλόγου ή ενός σωματείου, όπως είναι η Γενική Συνέλευση, να αποφασίσει για το μέλλον του κλάδου».

Οι απεργοί δικηγόροι παραμένουν στο Δ।Σ।Α. και δηλώνουν, ότι θα προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση, ακόμη και αν δεν έχουν την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου...
नेव्स्बोम्ब.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: