29.12.11

Σφαγή αμάχων Κούρδων επιρρίπτουν στην τουρκική αεροπορία τοπικοί αξιωματούχοι...


Λαθρεμπόρους, και όχι τρομοκράτες, υποστηρίζουν τοπικοί αξιωματούχοι πως έπληξε η τουρκική αεροπορική επιδρομή το βράδυ της Τετάρτης κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, λέγοντας πως τα μη επανδρωμένα μαχητικά πέρασαν τους αμάχους για ομάδα ανταρτών του PKK.
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Στρατού ερευνά το...

περιστατικό, αναφέροντας πως διενεργήθηκε «σε περιοχή που δεν υπήρχαν πολίτες».

«Έχουμε 30 σορούς, όλες απανθρωακωμένες» ανέφερε ο Φεχμί Γιαμάν, δήμαρχος του Ουλούντερε στην επραχία του Σιρνάκ. «Το κράτος γνώριζε πως οι άνθρωποι αυτοί έκαναν λαθρεμπόριο στην περιοχή, αυτού του είδους τα περιστατικά είναι απαράδεκτα» τόνισε.

Το γραφείου του κυβερνήτη του Σιρνάκ είχε κάνει λόγο για 35 νεκρούς. Τα τηλεοπτικά έδειχναν εικόνες με πλήθος κόσμου γύρω από τις σορούς, οι οποίες τελικά απομακρύνθηκαν με καμιόνια.

Η περιοχή στην οποία έγινε η επιδρομή θεωρείται τόσο καταφύγιο για Κούρδους αντάρτες όσο και διόδος για λαθρεμπόρους από το Ιρακ.

Η είδηση της επιδρομής προκάλεσε συγκρούσεις και πετροπόλεμο μεταξύ εκατοντάδων διαδηλωτών και αστυνομικών στο Ντιγιάρμπακιρ, την μεγαλύτερη πόλη με εθνοτικά κουρδικό πληθυσμό στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπως μεταδίδει το Reuters. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων και προχώρησε σε επτά συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: