29.12.11

Υπουργικό Συμβούλιο: αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 9,2%...


Θέματα σχετικά με το περιβάλλον και τη διαχείριση των αποβλήτων θα εξετάσει το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στη Βουλή.
Στο 9,2% θα διαμορφωθεί η μεσοσταθμική αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από...

την 1η Ιανουαρίου 2012, όπως αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος, Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων, Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ ''Ρύθμιση θεμάτων περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής''».

Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να λάβει σήμερα, Πέμπτη, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα προσφέρει πληθώρα ευεργετημάτων στους οφειλέτες του Δημοσίου για την τμηματική καταβολή των χρεών τους.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ετοιμάσει το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο όμως απαιτείται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να προωθηθεί στη Βουλή ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στους οφειλέτες παρέχεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα ρύθμισης όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών τους, καταβολής των οφειλών σε 60 μηνιαίες δόσεις, γενναίες απαλλαγές των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

Σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς και υπέρ τρίτων, βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) ή στα Τελωνεία του Κράτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), ρυθμίζονται και καταβάλλονται ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή 100% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

β) Σε 2-12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή 90% των προσαυξήσεων.

γ) Σε 13-24 δόσεις, με απαλλαγή 75% από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

δ) Σε 25-36 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 60% των προσαυξήσεων.

ε) σε 37-48 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 45% των προσαυξήσεων.

στ) σε 49-60 δόσεις, με απαλλαγή σε ποσοστό 25% των προσαυξήσεων...
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: