1.5.11

Την μερική επαναλειτουργία του PlayStation Network ανακοίνωσε η Sony...


Η Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι σταδιακά θα αρχίσουν να επαναλειτουργούν ορισμένες από τις υπηρεσίες του PlayStation Network που είχαν διακοπεί έπειτα και από την αποκάλυψη στις 20 Απριλίου ότι τα προσωπικά δεδομένα 77 εκατομμυρίων χρηστών του εκλάπησαν από χάκερς.
Ο ιαπωνικός όμιλος Sony ανακοίνωσε ότι ... το σύστημά του PlayStation Network θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, με νέα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των καταναλωτών.

Η Sony Computer Entertainment και η Sony Network Entertainment International σύντομα θα αποκαταστήσουν "σταδιακά και ανά περιοχή" το δίκτυο PlayStation και την υπηρεσία Qriocity, αρχίζοντας να θέτουν σε επαναλειτουργία τις υπηρεσίες παιχνιδιών, μουσικής και βίντεο", διευκρίνισε ο ιαπωνικός κολοσσός.

Επιπλέον ο όμιλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει "επί του παρόντος καμιά απόδειξη" πως αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών έχουν κλαπεί από πειρατές, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει.

Επισήμανε ότι θα "βοηθήσει τους πελάτες του να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο μέσω της υιοθέτησης υπηρεσιών προστασίας κατά της κλοπής στοιχείων ταυτότητας και άλλων προγραμμάτων".

Το περιστατικό της ηλεκτρονικής πειρατείας κατά της Sony, θεωρείται ως μια από τις σοβαρότερες και μεγαλύτερου εύρους παραβιάσεις ασφάλειας στο διαδίκτυο, κινητοποιώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος σε Ευρώπη και Αμερική.

Έπειτα από την αποκάλυψη της επίθεσης κατά της διαδραστικής πύλης που συνδέει το PlayStation 3 (PS3) με παιχνίδια ή ταινίες, η Sony διέκοψε και τη μουσική της υπηρεσία Qriocity.

Το PlayStation Network που διατέθηκε στη αγορά το Νοέμβριο του 2006 έχει περισσότερους από 70 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει στους χρήστες της να ανταλλάσσουν, μέσω της κονσόλας παιχνιδιού που συνδέεται με το διαδίκτυο, παιχνίδια, μουσική και ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: