1.5.11

Γιαννακόπουλος: "Δέχονται απειλές"...



«Με ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα», δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, στον Sentra 103, 3, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο (30/4) πριν και μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ στάθηκε στις... ενέργειες που γίνονται για να αποτελέσουν παρελθόν αυτά τα αίσχη, ενώ υποστήριξε πως η αποχή που είχε αποφασίσει το σωματείο δεν πραγματοποιήθηκε, αφού ορισμένοι ποδοσφαιριστές δέχονται πιέσεις και απειλές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέλιου Γιαννακόπουλου στον Sentra 103, 3:

«Με ευχολόγια δεν γίνεται τίποτα. Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε αποχή για μία αγωνιστική, μερικοί συνάδελφοί μας προτίμησαν να μην το κάνουν. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, εμείς οφείλουμε να δείξουμε το δρόμο και να ενημερώσουμε για το τι κάνουν οι συνάδελφοί μας στο εξωτερικό. Εμείς αυτό συνεχίζουμε να το κάνουμε αλλά οι παίκτες είναι μεγάλα παιδιά, αν κάποιοι δέχονται πιέσεις και απειλές ή δεν έχουν την δύναμη, εμείς δεν μπορούμε να βάλουμε το μαχαίρι στο λαιμό σε κανέναν».

Αυτό που λέμε είναι πως οι νεότεροι ποδοσφαιριστές πρέπει να μας εκμεταλλευτούν, εμάς που έχουμε δει κάποια πράγματα παραπάνω κι έχουμε ζήσει κάποια πράγματα παραπάνω. Το θέμα είναι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, από την στιγμή που οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι, τότε πρέπει εμείς να φωνάξουμε, να απέχουμε.

Διαφορετικά θα είμαστε όλοι έρμαια κάποιων καταστάσεων. Εχουμε ήδη έτοιμες τις προτάσεις μας στην ΕΠΟ και σε όλους. Αν έλεγαν χθες οι παίκτες σηκωνόμαστε και φεύγουμε, δεν θα έλεγε κανείς τίποτα. Το έχουμε ήδη πει. Αν δω ότι αυτά που λέω δεν έχουν αντίκρισμα, τότε δεν έχω λόγο να συνεχίσω να φωνάζω μόνος μου».

Για την ενέργεια του Σαρμιέντο, που κυνήγησε οπαδό για να προστατέψει δύο γυναίκες: «Πώς να κρίνεις την θέση του παίκτη που ήταν μέσα στο γήπεδο και δέχεται επίθεση; Δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτονόητα πράγματα».

Αυτοί που έχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Κάθε εβδομάδα πάμε σε δύο τρεις ομάδες και μιλάμε με τους ποδοσφαιριστές, αυτό που κάνουμε, ο ΠΣΑΠ δεν το `χει κάνει ποτέ. Το είδα στην Αγγλία και το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εδώ. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται μονομερώς.

Οι πρώτοι που ήταν μαζί μας στη κίνηση για την αποχή ήταν ο Ζιλμπέρτο και ο Σκόκο. Ηταν οι πρώτοι που ήρθαν στα γραφεία. Από κει και πέρα μην λέμε για τους ξένους, αυτοί καταλαβαίνουν ποια είναι η δύναμη του ποδοσφαιριστή.

Θα πρέπει να πάθει ποδοσφαιριστής κάτι πάρα πολύ σοβαρό για να ξυπνήσουν μερικοί. Αυτοί που μπαίνουν στο γήπεδο, δεν βλέπουν μπροστά τους, έχουν… κουρτίνα, δεν βλέπουν τι γίνεται. Πείτε μου εσείς τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

Τους έχουμε πει να φεύγουν από το γήπεδο, από την στιγμή που δεν το κάνουν, τι να κάνουμε εμείς; Στις 16 του μήνα έχουμε την γενική μας συνέλευση, η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη κι εκεί θα πάρουμε αποφάσεις για την νέα σεζόν. Αν και την νέα σεζόν συνεχιστούν τα ίδια πράγματα, τότε… Βγαίνω εγώ την στιγμή που θα έπρεπε άλλοι να βγουν και να πουν τι συμβαίνει…».

Όταν ο Δημήτρης Τσακίρης του ανέφερε ότι σε φύλλο αγώνα ομάδας τρίτης εθνικής είναι δηλωμένος στον πάγκο άνθρωπος που δεν είναι ποδοσφαιριστής αλλά… μπράβος, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε: «… δεν το λένε γιατί ίσως τους έχουν απειλήσει».
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: