1.5.11

«Δεν έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος του γιου του Καντάφι»...


Και ενώ οι τελευταίες πληροφορίες έλεγαν ότι ο μικρότερος γιος του Καντάφι, ο Σαίφ αλ- Αραμπ, και τα τρία εγγόνια του Λίβυου ηγέτη έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου από επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη, την ίδια ώρα η ... Βρετανία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που θέλουν το γιο του Καντάφι νεκρό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άλιστερ Μπερτ.

«Δεν έχουμε επιβεβαίωση μέχρι στιγμής. Πρόκειται ακόμη για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Φοβούμαι ότι δεν ξέρουμε τι ισχύει», είπε, όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Sky News για την ανακοίνωση της λιβυκής κυβέρνησης ότι ένας γιος του Καντάφι και τρία εγγόνια του σκοτώθηκαν στην Τρίπολη τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Ο Μπερτ σχολίασε ότι συχνά τα στρατιωτικά κέντρα διοίκησης και ελέγχου τοποθετούνται σε περιοχές όπου κατοικούν άμαχοι.

Για «ανεπιβεβαίωτη» πληροφορία έκανε λόγο και ο Βρετανός πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, επισημαίνοντας ότι δεν προτίθεται να σχολιάσει.

Το ΝΑΤΟ δεν στοχεύει «συγκεκριμένα άτομα» κατά τις επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λιβύη, υποστήριξε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

«Η πολιτική του ΝΑΤΟ και της συμμαχίας είναι απολύτως σαφής. Είναι σύμφωνη με την απόφαση 1973 του ΟΗΕ και αφορά την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων, στοχεύοντας την πολεμική μηχανή του Καντάφι, δηλαδή άρματα και πολυβόλα, εκτοξευτές πυραύλων αλλά επίσης και τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου», τόνισε ο Κάμερον.
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: