2.3.11

Επίθεση σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τα φαινόμενα αποδοκιμασίας...


Διπλό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τη ΝΔ, με αφορμή τα επεισόδια αποδοκιμασίας σε υπουργούς και βουλευτές άνοιξε η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να δημιουργήσει «κατάσταση μπάχαλου» ώστε να αποκόψει τη σημερινή κυβέρνηση από την επαφή της με τον απλό έλληνα πολίτη.

«Ο Πρωθυπουργός είναι...
από τους πλέον κινητικούς πρωθυπουργούς που γνώρισε η χώρα, όταν γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι πέρασαν πρωθυπουργοί, που ήσαν εξαφανισμένοι και οι οποίοι χαίρονταν τη θαλπωρή του σπιτιού τους και της παρέας τους. Συνεπώς, κάτι τέτοιο πέφτει στο κενό», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Συμπλήρωσε, επίσης, για να μην υπάρξει καμία παρανόηση: «Επειδή ούτε στοχοποιούμε, ούτε θα πρέπει να περιορίζουμε αυτές τις κινήσεις σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, επαναλαμβάνω: Η ΝΔ θα πρέπει να πάρει θέση. Γιατί επίλεκτα στελέχη της και μάλιστα με ανώτερες θέσεις μέσα στον κομματικό μηχανισμό, πολλές φορές, και δημοσίως παροτρύνουν και προτρέπουν τους πολίτες να οδεύουν προς την αυτοδικία και σε άκρατο λαϊκισμό, με διάφορες και συγκεκριμένες κινήσεις. Και η Ν.Δ., με τους δικούς της τρόπους, ακόμη και με τα ΜΜΕ, υποθάλπτει τέτοιου είδους κινήσεις».

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος δήλωσε ότι στο Παρίσι του επιτέθηκαν οργανωμένοι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους αναγνώρισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τον αντιπρόεδρο να κατονομάσει τα πρόσωπα που αναγνώρισε. Αλλά και η ΝΔ, άφησε να διαρρεύσει ότι το κόμμα έχει ταχθεί ενάντια σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.

Η κυβέρνηση πάντως επιθυμεί να ανακόψει αυτό το κλίμα, που είτε προέρχεται από οργανωμένους κομματικούς οπαδούς είτε όχι, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν τον προβληματισμό τους για αυτές τις πράξεις λεκτικής βίας ενώ οι υπουργοί σε δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις τους καταδικάζουν την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Πάγκαλος μιλώντας για φασιστικά φαινόμενα.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την οικία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, την Πέμπτη, αποτελεί επίσης ένα θέμα που προκαλεί αμηχανία στην κυβέρνηση. Ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι δεν χρειάζεται ένα ειδικό σχέδιο δράσης και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγεται ότι προληπτικά μέτρα, όπως π.χ. κλείσιμο του δρόμου, δεν μπορούν να ληφθούν θα προστατευθεί όμως η περιουσία των πολιτών από επιθέσεις καταστροφής.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, πάντως σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους κ.κ. Ι. Ραγκούση και Γ. Πεταλωτή, δεν ζήτησε αστυνομικά μέτρα αλλά πολιτική καταδίκη αυτών των ενεργειών. Αυτό έπραξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος σε κινήσεις, οι οποίες όπως είπε έχουν εντονότατο στοιχείο λαϊκισμού και ισοπέδωσης πολιτικών αλλά και πολιτικών ευθυνών και κατατείνουν στο να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα.

«Είναι πολύ εύκολο να χαϊδεύουμε τα αφτιά κάποιων, λέγοντας ότι πηγαίνουμε έξω από τα σπίτια πολιτικών, κάτι όμως που είναι άκρως λαϊκιστικό, δεν συνεισφέρει ούτε στην εξομάλυνση των οικονομικών της χώρας μας και αντιθέτως κατατείνει στον εκμαυλισμό της πολιτικής ζωής», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε κάθε συζήτηση για τη δημιουργία κυβερνητικής επιτροπής ή για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, προσπαθώντας να ανακόψει το ενδοκυβερνητικό κύμα δυσαρέσκειας και κριτικής. «Διαθεσμικό όργανο υπάρχει και λειτουργεί όταν πρέπει να λειτουργήσει. Γι` αυτή την κυβέρνηση, η οποία εργάζεται, φυσικά, η συνεργασία και η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς είναι ένα καθημερινό φαινόμενο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Κρουστάλλη Δήμητρα BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: