1.3.11

Εξορθολογισμός μισθών και απολύσεις στις ΔΕΚΟ...


Στη λήψη μέτρων που αναμένεται να αποφέρουν οφέλη ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά ο ΟΤΕ προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό του κόστος και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του.

Σε ό,τι αφορά το κόστος προσωπικού από την πρώτη Μαίου 2011, θεσπίζεται εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας αντίστοιχο με εκείνο που ισχύει στον ... ιδιωτικό τομέα, δηλαδή 40 ώρες την εβδομάδα.

Από την 1η Μαρτίου, μειώνονται κατά 15% τα έξοδα κίνησης των προϊσταμένων, εκτός από εκείνα που προβλέπονται με συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ παράλληλα λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση στο ελάχιστο της υπερωριακής απασχόλησης.

Οι διοικούντες της Κοσμοτέ προχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων και κλείσιμο μονάδων, παρά το γεγονός ότι η εταιρία –σύμφωνα με τους ίδιους- είναι πρότυπο, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο Γιάννης Δούκας, μέλος εκτελεστικής γραμματείας της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Σημείωσε ότι μένει στο δρόμο το 5% των εργαζομένων για να αυξηθούν τα κέρδη της Ντόϊτσε Τέλεκομ. Πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρία δεν είναι στο ρετιρέ αλλά σε παρακάτω ορόφους.

Για το θέμα του ΟΤΕ είπε ότι έχει γίνει αγώνας ώστε να μειωθεί το ωράριο και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας. Επισήμανε την ανάγκη να αναπτυχθούν οι τηλεπικοινωνίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: