2.9.10

Μείωση χρέους, ανανέωση προσωπικού...

Σε σχεδιασμό τριετίας σε όλα τα επίπεδα φαίνεται ότι έχει προχωρήσει η διοίκηση της ΕΡΤ, με στόχο τον περιορισμό της «μαύρης τρύπας» των 110 εκατομμυρίων ευρώ του σωρευμένου ελλείματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά και την ανανέωση του προσωπικού.

Χθες, ανακοινώθηκαν οι βασικές γραμμές για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει...

...εκπονηθεί σχέδιο ανάλογης κατεύθυνσης και για την επόμενη διετία (2012 και 2013). Για το 2011 προβλέπεται στασιμότητα στους μισθούς, ενώ η αύξηση του προσωπικού της ΕΡΤ θα ισοσκελίζεται από τη μείωση της δαπάνης λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διοίκηση της ΕΡΤ υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα συνταξιοδοτηθούν περίπου 120 άτομα από το μόνιμο προσωπικό, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό και την επόμενη τριετία με αποτέλεσμα το 2013 ότι το μόνιμο προσωπικό της ΕΡΤ να πέσει κάτω από 3.000 άτομα. Αυτό που σχεδιάζει η διοίκηση της ΕΡΤ είναι να αναπληρώσει μέρος του μόνιμου προσωπικού, το οποίο χαρακτηρίζεται γηρασμένο, με νέα στελέχη· να δημιουργηθεί ένα σαφές και ξεκάθαρο οργανόγραμμα, που να προβλέπει την ανάγκη μόνιμου προσωπικού που θα φτάνει τα 3.300 με 3.400 άτομα, με την προσθήκη από 100 έως μάξιμουμ 300 συμβασιούχων που θα καλύπτουν έκτακτες ανάγκες.

Για το 2011 γίνεται πρόβλεψη για προμήθεια τηλεοπτικού προγράμματος μυθοπλασίας (ταινίες, σειρές κ.ά.), μείωση διαφημιστικών εσόδων και δημιουργία αποθεματικού για να καλύπτονται οι αυξημένες δαπάνες, όπως για παράδειγμα η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, το Euro 2012 κ.ά., αλλά η και σταδιακή αποπληρωμή του σωρευμένου χρέους. Η ΕΡΤ ενεργοποιεί και την οπτική με την οποία συνδέεται με το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, και θα παρέχει -χωρίς επιπλέον κόστος- στην εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης σε γεγονότα δημόσιου ενδιαφέροντος.

*Χθες παραιτήθηκε από την ΕΡΤ ο Τζώνη Καλημέρης, καθώς φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα βρισκόταν απομονωμένος και υπήρχαν διαφορετικές αντιλήψεις με το Δ.Σ. της δημόσιας τηλεόρασης για το στήσιμο και τη φιλοσοφία του προγράμματος.
ΣΩ.ΜΑ. - Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: