1.6.10

Θρίλερ με το e-mail που δείχνει «γαλάζιο» υπουργό...

Σε θρίλερ εξελίσσεται η φερόμενη εμπλοκή «γαλάζιου» υπουργού στην υπόθεση χρηματισμού πολιτικών προσώπων από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens. Χθες έγινε γνωστή η ύπαρξη e-mail«βόμβας» με ηλεκτρονικό αποστολέα τη ΝΥdesigngroup@aol. com και παραλήπτη mariokatsikas@faran. gr το οποίο εστάλη στις 11 Μαρτίου 2008 στις 5.14 π.μ. και ανέφερε: «Να...

...σταλεί το 50% των συμφωνηθέντων προς το μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου» , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και αναφορά σε λογαριασμό συγκεκριμένης εταιρείας.

Οπως έγινε γνωστό από κοινοβουλευτικούς κύκλους του ΠαΣοΚ, πρόκειται για στοιχείο το οποίο περιέχεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της Siemens και εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή από την εφέτη-ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα, ενώ προέρχεται από το κατασχεθέν υλικό από τα γραφεία της Siemens Ηellas και είναι μεταφρασμένο επισήμως από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠαΣοΚ κυρία Βασιλική Τσόνογλου , το νέο στοιχείο αποτελεί αντικείμενο έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής για να διαπιστωθεί η όποια εμπλοκή της γερμανικής εταιρείας ή του άλλοτε ισχυρού στελέχους της στην Ελλάδα Μιχ.Χριστοφοράκου, όπως και ο τελικός αποδέκτης των χρημάτων, καθώς στο επίμαχο e-mail υπάρχει και κωδικός συγκεκριμένου λογαριασμού.

Σήμερα αναμένεται ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής κ. Σ. Βαλυράκης να ενημερώσει σχετικώς τα μέλη της, αλλά και να δώσει εξηγήσεις για όσα τον κατηγορεί η ΝΔ, η οποία του αποδίδει διαρροή «χαλκευμένων πληροφοριών» σχετικά με την ύπαρξη ιδιόχειρου σημειώματος του Χριστοφοράκου, το περιεχόμενο του οποίου συμπίπτει σχεδόν με όσα αναφέρει το e-mail. Βάσει του φερόμενου ως ιδιόχειρου σημειώματος ο «Μr Siemens» δίδει εντολή (το 1998) για να δοθεί σε άνθρωπο του Υπουργικού Συμβουλίου «το «50% των συμφωνηθέντων».

Μάλιστα ο κ. Βαλυράκης επεχείρησε να αναγνώσει το περιεχόμενο του σημειώματος ενώπιον των μελών της επιτροπής την περασμένη Πέμπτη, όπως έλεγαν βουλευτές του ΠαΣοΚ, αλλά αντέδρασε η ΝΔ, η οποία απέδωσε στην πλειοψηφία πρόθεση για συμψηφισμό μετά τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού του ΠαΣοΚ κ. Τ.Μαντέλη. Μάλιστα ο «γαλάζιος» βουλευτής κ. Κ. Τζαβάρας φέρεται να ζήτησε να μην κρατηθούν πρακτικά από την επίμαχη συζήτηση, κάτι που έγινε, ενώ εκ των υστέρων ο ίδιος το διέψευδε δηλώνοντας «έκπληκτος» από την απαλοιφή των σχετικών διαλόγων.

Φέρεται μάλιστα ο ίδιος να αναζήτησε το εν λόγω σημείωμα στην Κοινοβουλευτική Γραμματεία της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά ενημερώθηκε ότι αυτό εστάλη από τον πρόεδρο της επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ. Στ.Γκρόζο, χωρίς ωστόσο να του δοθεί με το αιτιολογικό ότι βρίσκεται στα χέρια του κ. Βαλυράκη. Πάντως η ΝΔ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι «το αρχικό αναληθές κατασκεύασμα περί ιδιόχειρου σημειώματος Χριστοφοράκουπαραχωρεί τώρα τη θέση του σε ένα ακόμη πιο αυταπόδεικτο ψεύδος με το ηλεκτρονικό μήνυμα», κάνοντας λόγο για «φαντάσματα». Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση εμμένει στην κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ.Σημίτη, όπως και των πρώην στενών συνεργατών του κκ. Γ. Πανταγιά και Θ. Τσουκάτο, ενώ ζητεί να κληθεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Καστανίδης.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: