1.6.10

Ομογενείς Μέλη του Κογκρέσου λένε μαζί μας: «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα»...

Θετική ανταπόκριση της εκστρατείας της Greek News. Μιλούν οι Ζακ Σπέης, Κώστας Μπιλιράκης, Ντίνα Τάιτους, Σέλι Μπέρκλεϊ και Πολ Σαρμπάνης.
Ουάσιγκτον.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ελληνικής καταγωγής ανταποκρινόμενα στην εκστρατεία της Greek News, «Φέτος το Καλοκαίρι Πάμε Ελλάδα», ενώνουν τις φωνές τους με τη δική μας και καλούν όλους τους Αμερικανούς να επισκεφθούν το καλοκαίρι τη γενέτειρα, να...
απολαύσουν την ομορφιά της, την πλούσια ιστορία και πολιτισμό τους και την ελληνική φιλοξενία, αλλά και να συμβάλλουν στην προσπάθεια της χώρας να ξεφύγει από την οικονομική δίνη που έχει περιπέσει.

Η Greek News είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ομογενείς βουλευτές, Ζαχαρία Σπέης, Κώστα Μπιλιράκη, Ντίνα Τάιτους, Σέλι Μπέρκλεϊ και τον πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη, οι οποίοι δεν δίστασαν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε η εφημερίδα μας και αρχίζει πια να βρίσκει μιμητές σ’ όλα τα κέντρα του Απόδημου Ελληνισμού.

Την εβδομάδα που έρχεται αναμένεται και να ξεκινήσει η εκστρατεία του ΕΟΤ προς τους Ελληνες της Διασποράς.

Η εκστρατεία της Greek News έτυχε θερμής υποδοχής στο συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, στου οποίο συμμετείχαν ηγετικοί παράγοντες της Ομογένειας απ’ ολόκληρη την Αμερική κι άλλες χώρες του κόσμου και απέσπασε για μια ακόμη φορά τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του πρέσβη της Ελλάδας, Βασίλη Κασκαρέλη, ο οποίος ευχήθηκε η εκστρατεία να βρει μιμητές και να στεφθεί με επιτυχία.

Να σημειωθεί ότι πολλά μέλη του Κογκρέσου που μίλησαν στο συνέδριο, αλλά κι ο αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και δεσμεύθηκαν να στηρίξουν τη γενέτειρα.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΠΕΗΣ

Σας συγχαίρω για τις προσπάθειές σας να ενθαρρύνετε τον κόσμο να επισκεφθεί την Ελλάδα. Χωρίς αμφιβολία η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα στον πλανήτη. Αν είχα τον καιρό οπωσδήποτε θα την επισκεπτόμουν το καλοκαίρι. Όμως δυστυχώς έχω την προεκλογική μου εκστρατεία. Ελπίζω να κατορθώσω μέσα στους προσεχείς 12 μήνες να πάω στην Ελλάδα. Όμως, ενώνω τη φωνή μου με τη δική σας και προτρέπω όλους να πάνε το καλοκαίρι στην Ελλάδα. H Ελλάδα σας χρειάζεται κι εμείς χρειαζόμαστε την Ελλάδα όσο ποτέ.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ

Είναι τιμή και προνόμιο για μένα να είμαι συμπρόεδρος της επιτροπής ελληνικών θεμάτων του Κογκρέσου. Προτρέπω όλους φέτος το καλοκαίρι να επισκεφθούν την πατρίδα, την Μητέρα Ελλάδα. Πρώτα απ’ όλα, είναι μια υπέροχη εμπειρία και να πάρετε μαζί και τα παιδιά σας. Ελπίζω να βρω λίγο χρόνο τον Αύγουστο για να πάρω τα παιδιά μου στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει σημαντικότερο για τα παιδιά να ανακαλύψουν την κληρονομιά τους κι εγώ δεν έχω πάει για αρκετό καιρό στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, σας παρακαλώ όλους, βοηθείστε την Ελληνική οικονομία, επισκεπτόμενοι την Ελλάδα.

Πρέπει παράλληλα να σας πω ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα θέματά μας. Είμαστε τώρα στην Ουάσιγκτον για την Κύπρο και δεν θα σταματήσουμε μέχρι την επανένωση της νήσου.

ΝΤΙΝΑ ΤΑΙΤΟΥΣ

Πρέπει όλοι να επισκεφθούμε φέτος το καλοκαίρι την πατρίδα των προγόνων μας. Να επισκεφθούμε την Ελλάδα για την ιστορία, τον πολιτισμό της, το φαγητό της. Προσωπικά έχω πολλές φορές απολαύσει την Ελλάδα στο παρελθόν. Η Ελλάδα είναι όπως το Λας Βέγκας και στηρίζεται στον τουρισμό. Γι’ αυτό καλωσορίζουμε όλους τους επισκέπτες με ανοιχτές αγκάλες.

ΣΕΛΙ ΜΠΕΡΚΛΕΪ

Όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες. Αντιπροσωπεύοντας το Λας Βέγκας στη βουλή το καταλαβαίνω, γιατί κι εμείς περνούμε δύσκολες ώρες. Γι’ αυτό θα κάνω δύο πράγματα. Θα ενθαρρύνω όλους τους Αμερικανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα και να υποστηρίξουν τον ελληνικό λαό και να περάσουν τις ομορφότερες διακοπές τους. Απολαμβάνοντας την πλούσια ιστορία και πολιτισμό της και την ομορφιά της και βοηθώντας με τα δολάριά τους την ελληνική οικονομία. Όμως θα καλέσω κι όσους Έλληνες έχουν κάποια χρήματα να ξοδέψουν, να έλθουν να επισκεφθούν το Λας Βέγκας, για να περάσουν καλά. Χρειαζόμαστε κι εμείς τη βοήθειά σας.

ΠΟΛ ΣΑΡΜΠΑΝΗΣ

Θέλω να συγχαρώ τη Greek News για την προσπάθειά σας να πείσετε κόσμο να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα. Είναι μια υπέροχη χώρα και θα περάσουν υπέροχα. Υπάρχει κάποια αρνητική δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, όμως αυτό δεν μπορεί να επισκιάσει την υπέροχη επίσκεψή τους στην Ελλάδα.

Θυμάμαι πως όταν το 1985 τέθηκε ταξιδιωτική οδηγία και πολλοί φοβόντουσαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, εγώ πήγα, επιθεώρησα την ασφάλεια του αεροδρομίου και παρά την οδηγία έμεινα για λίγες μέρες। Αυτή τη φορά ασφαλώς δεν υπάρχει παρόμοια ταξιδιωτική οδηγία και αντίθετα λένε πως είναι εντάξει να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα.
http://www.greeknewsonline.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: