1.6.10

Δειλία...


Του Δηµήτρη Μητρόπουλου
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ πολιτική δεν επαναλαµβάνεται η ιστορία ως καρικατούρα. Είναι όλα καρικατούρα µε κάποια αναγκαία διαλείµµατα σοβαρότητας. Η υπόθεση της κάθαρσης δεν αποτελεί εξαίρεση.
ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ έχει...
διαγράψει ο Αντώνης Σαµαράς τον Τέλη Παυλίδη. Εν αναµονή της τρίτης, παρακολουθούµε τη δεύτερη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να θάψει ζωντανό τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Υποτίθεται ότι ήταν έτοιµοι να το κάνουν προ διετίας, µα τα στοιχεία δεν έφθαναν, εκείνος απείλησε µε αγωγές και µηνύσεις κι έτσι σταµάτησαν. Το δοκιµάζουν ξανά τώρα κατόπιν αποκαλύψεων για την κατοικία του Τσοχατζόπουλου και συλλογισµών για το αν τα εισοδήµατά του δικαιολογούν τις εικαζόµενες δαπάνες στέγασής του.

ΕΡΩΤΗΜΑ: τόσοκαιρό ο Ακης ήταν αγνώστου διαµονής; Ουδείς ήξερε τίποτε για τον τρόπο ζωής του; Κι αυτό που δεν ενοχλούσε καθόλου πριν από κάποια χρόνια, γιατί ξαφνικά ενοχλεί τόσο πολύ τώρα; Στην πολιτική όλα επιτρέπονται, τίποτε όµως δεν είναι τόσο απωθητικό όσο η δειλία. Οι ταγοί της κάθαρσης εφόρµησαν τώρα που ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι ούτε βουλευτής ούτε ισχυρός παράγων στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν είναι αποτέλεσµα κοµµατικής απόφασης ή παπανδρεϊκού φετφά. Είναι αποτέλεσµα της ετυµηγορίας του ελληνικού λαού - ή µάλλον των ψηφοφόρων της Θεσσαλονίκης - που τον καταψήφισαν το 2007. Δικό τους είναι το πόρισµα. Το γραφείο προέδρου - µε εντολοδόχο τον Νίκο Αθανασάκη - απέτρεψε τον Τσοχατζόπουλο από το να είναι ξανά υποψήφιος το 2009. Αυτό όµως ήταν εφικτό γιατί ο Ακης ήταν εκτός Βουλής.

ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΕΣ - κατά σατανική σύµπτωση - είναι οι περιπτώσεις όλων όσοι αυτή τη στιγµή δέχονται επίθεση. Αλλους θέλουν να τους στείλουν σε Ειδικό Δικαστήριο και άλλους στο απόσπασµα των ΜΜΕ.

Ολοι όµως είναι τελειωµένοι - ορισµένοι εθελοντικά, άλλοι γιατί δεν πήραν σταυρό. Γι’ αυτό ακριβώς τους ευτελίζουν και τους επιτίθενται. Τα περί οργής του κόσµου που «θέλει κάποιος να πληρώσει» είναι προφάσεις εν αµαρτίαις. Αυτοί που ζητούν να κατεδαφίσουν τη Βουλή - για να απαλύνουµε το γνωστό µε βωµολοχίες σύνθηµα - τα ‘χουν µε αυτούς που είναι µέσα. Δηλαδή µε τους εν ενεργεία. Ασχέτως, αν οι µέσα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και βιάζονται να δώσουν βορά στον όχλο τούς πρώην. ΟΙ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΙ γίνονται µε καθυστέρηση. Τι έκαναν όσοι τους προωθούν, όταν συνέβαιναν οι επίµαχες πράξεις πριν από τρία, πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χρόνια; Δεν ήξεραν; Στην ελληνική πολιτική, ο συνένοχος του χθες είναι ο καταδότης του σήµερα διότι έτσι πιστεύει ότι θα επιβιώσει. Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Καραµανλής φέρεται να έχει πει πως τον πολιτικό δεν στέλνεις στη φυλακή, αλλά σπίτι του. Στην εποχή τού πόθεν έσχες, ο πολιτικός κινδυνεύει να µη βρίσκει στέγη ούτε στο ενοίκιο.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: