2.5.10

Γυναίκα μπακούρι: ένα τάπερ χωρίς καπάκι...

Από την tsaousa
Αυτές τις ημέρες, επηρεασμένη από το κλίμα αγάπης για τον συνάνθρωπο, που επικρατεί γύρω μας λόγω της κρίσης, σκέφτομαι πολύ έντονα τα μπακούρια. Τα βλέπω να πνίγονται στο αλκοόλ με τη σημαία στο κούτελο να γράφει «Ελεύθερον», και νιώθω ένα σφίξιμο.

Περισσότερο όμως στεναχωριέμαι για...

...τις γυναίκες. Εμείς με το άγχος της αναζήτησης καβαλάρη, κουραζόμαστε πολύ. Δυο ώρες που θέλουμε να ετοιμαστούμε να βγούμε έξω, είναι part time δουλειά.

Η γυναίκα υποφέρει κυρίες και κύριοι όταν είναι μπακούρι. Ο άντρας s'boutsa't.

Η γυναίκα μπακούρω έστω και αν δηλώνει ανεξάρτητη, κατά βάθος βρίσκεται πάντα στην αναζήτηση του αρσενικού που θα την ξεμπακουριάσει και θα τον κάνει τσάντα. Άντε βρες τσάντα με αρχίδια. Ενώ ο άντρας, κυρίως θέλει να βρει να γαμήσει.

Σε περίπτωση δηλαδή που αυτοί οι δυο τακιμιάσουν το βράδυ σε κανά μπαρ, εκείνος θα σκέφτεται αν είναι ωραίος ο κώλος της, κι εκείνη αν θα είναι ωραία τα παιδιά τους.

Η μπακούρω γυναίκα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και είναι να την κλαιν οι μαρέγκες.
Κρυφοκοιτάζει με ζήλια τα ζευγάρια, και αναρωτιέται τι κάνουν οι καριόλες και βρίσκουν άντρα.

Επειδή δεν είναι σίγουρη για το τι κάνουν, η ζωή της έχει καταντήσει ένας σιδηροδρομικός σταθμός, όπου αμέτρητα τρένα μαλακίας φεύγουν και έρχονται συνέχεια. Καταρχήν αλλάζει κούρεμα κάθε μήνα. Αν δεν έχει σταμπάρει χρώμα μαλλιών, το αλλάζει επίσης κάθε μήνα, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να ανακαλύπτει πως έχει να κάνει χωρίστρα δυο τρίχες μόνο, και αυτές δεν στέκονται.

Για να μην αναγκαστεί να τις μακρύνει και να τις φέρνει όλες από μια μεριά, με κίνδυνο όταν ανέβει σε μηχανή να γίνει απ΄τον αέρα σαν τον κυρ-Μήτσο με το μοτοσακό, πάει και βάζει extensions.

Και όσο τα δικά της μαλλιά μακραίνουν από μέσα και τα extensions ανεμίζουν απ΄ έξω, ψάχνει στα μαγαζιά για το ενισχυμένο σουτιέν, που περιέχει τόση βάτα όση και ένα στρώμα ημίδιπλο, το οποίο θα κάνει το βυζί της να τρυπάει ταβάνι, και το γκόμενο να νομίζει ότι είναι κωλόφαρδος που γνώρισε το πρώτο βυζί στην Ελλάδα.

Μια φορά το μήνα πάει στη Φαίη για καθαρισμό προσώπου γιατί το σμήγμα στους πόρους της κόβει την τύχη, ενώ κάθε Σάββατο βρίσκεται στο Νύχι-Νύχι για μανικιούρ και πεντικιούρ, διότι πώς θα δώσει το πόδι στο γκόμενο για χειραψία όταν τον γνωρίσει;

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τη μπακούρω είναι οι τρίχες στο σώμα της.
Ξυρίζει κόντρα τις μασχάλες, κάνει κερί στα πόδια και το πράμα της, στο μουστάκι άμα είναι μελαχρινή, αλλά και στους βραχίονες άμα λάχει.
Κι ας λένε ότι οι γυναίκες με τους τριχωτούς βραχίονες είναι καυλιάρες.
Αυτές πιστεύουν ότι είναι ένα βήμα πριν το τσίρκο.

Η μπακούρω τελειώνει την αποτρίχωση ελέγχοντας με μεγεθυντικό φακό κάθε σημείο του κορμιού της, για την πιθανή τριχούλα που ξέφυγε και αν τη δει ο γκόμενος θα φρίξει -ξεχνιέται που πέρσι την έφτυσε ένας τύπος για μια τρίχα στον τετρακέφαλο;
Δεν της το είπε, αλλά αυτή το κατάλαβε.
Τη γάμησε μια φορά κι εξαφανίστηκε.

Είναι σημαντικό κεφάλαιο η αποτρίχωση. Αν σκεφτούμε ότι βγάζει και τα φρύδια της, πολύ τρίχα για γυναίκα τελικά, οπότε καλά κάνει. Ή τρίχες θα ΄χεις, ή γκόμενο.
Με τα καταπλάσματα, τα αγγούρια και τα παγάκια στη μούρη, κάνει δέρμα παρκέ, οπότε επιδίδεται απερίσπαστη πια, στο χρονοβόρο ψάξιμο του κατάλληλου ρούχου.
Κάθε φορά νομίζει ότι το βρήκε, και κάθε φορά ξαναβγαίνει για ψώνια να το βρει.

Αν έχει αρμονικό σώμα, διαλέγει κάτι να φωνάζει «εδώ το καλό, εδώ το φρέσκο» γιατί ξέρει ότι οι γκόμενοι για να το καταλάβουν, πρέπει και να το ακούσουν.

Αν της περισσεύουν κιλά στην περιοχή τους στήθους, τα μοστράρει επιδεικτικά σε στυλ «μαλάκα δεν είναι λίπος, βυζούμπες είναι» ενώ αν έχει μεγάλο κώλο, τον περιφέρει με την υπεροψία του «αν οι πλατείες δεν αξίζανε, δε θα τους δίναν κι όνομα».

Αν είναι ολούθε παχουλή, το ντύσιμο της είναι ακραίο.
Ή θα πήζει στο καφτάνι και θα βλέπεις μόνο τη μύτη απ' το παπούτσι, ή που θα αφήνει τα χαρούμενα πάχη της να ξεχειλίζουν από κοντόστενα ρούχα, σαν τον πατσά που βράζει και θέλει χαμήλωμα. Εδώ δείχνει μια αξιοζήλευτη αποδοχή του εαυτού της, αφού δεν θυσιάζει τις μασαμπούκες της για κανέναν πούστη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δε λείπει το βάψιμο ματιού, μάγουλου και χειλιού, ενώ το σύνολο ολοκληρώνεται με κρέμασμα διαφόρων θορυβοποιών αξεσουάρ, όπως βραχιολάκια, κολιέ, σκουλαρίκια και λοιπά τσιγκοειδή, αφού οτιδήποτε θα κάνει το γκόμενο να γυρίσει να την κοιτάξει, είναι μια καλή αρχή.

Στην παραλία όλες, ανεξαρτήτως διάπλασης, θα βγουν μαυρισμένες ήδη με self-tan, που ναι μεν κάνει φτέρνες και αγκώνες να μοιάζουν μαύρα κι άπλυτα από τα βαφτίσια τους, αλλά λεπταίνει μέχρι και τρία εκατοστά.

Όλες δε, φοράνε χαρούμενα μαγιό, των οποίων τα κορδονάκια μπλέκονται γλυκά με το κορδονάκι του ταμπόν αν έχουν περίοδο, αφού μονίμως ξεχνούν αυτή τη μικρή κρεμαστή λεπτομέρεια που διώχνει όχι μόνο γκόμενο, αλλά και τους μπάμπουρες της παραλίας.

Πάντως, το καλοκαίρι είναι η εποχή-ελπίδα της μπακούρως πως θα βρει γκόμενο.
Το μόνο που βρίσκει τελικά, είναι ένα πήδημα δέκα λεπτών με σουρωμένο τουρίστα, μια και οι γκόμενοι που αξίζουν πάνε πάντα διακοπές με τις γκόμενες τους.

Και εδώ είναι που σκέφτεται σοβαρά: "Τις καριόλες, ε, τις καριόλες!"

Από φέτος, θα σκέφτεται και τα λεφτά, γιατί αν καταφέρει να κάνει τα μισά απ΄όσα έκανε, εγώ θα γίνω Έλτον Τζων να με γαμήσει.

Αυτός είναι ο αγώνας της μπακούρως να βρει άντρα, να δεσμευτεί και να περάσει μάλλον χάλια, αλλά διαφορετικά χάλια από τα σημερινά της χάλια, άρα αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.

Ο άντρας μπακούρης, αν ψάχνει επίσης γκόμενα να δεσμευτεί γιατί καβάντζωσε τα 35, δίνει κι αυτός τον αγώνα του. Κάνει μπάνιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: